Gerndt slog till med frisparkskanon

Alexander Gerndt förbättrar stadigt sitt värde. I går en stenhård frispark som öppnade för Helsingborgs-seger mot danska storklubben Bröndby.

– Sett över 90 minuter gjorde vi en jättebra match, även om vi blev litet trötta mot slutet, säger manager Conny Karlsson till Helsingborgs Dagblad.

Men en ny succé för Alexander Gerndt blev det. Den nyblivne landslagsanfallarens värde för HIF går inte att ta miste på.
Mot Bröndby visade han hög klass och låg bakom i princip allt i anfallsväg genom att både utmana och fördela bollar.
1-0-målet efter en knapp halvtimme kändes väntat. Ett hårt skott borrade sig rätt igenom Bröndby-muren mot den vänstra stolpen - och in.

Gerndt formbesked är säkert skönt för Helsingborg efter den turbulenta säsongsstarten - men ett annat besked var lika viktigt - nye Peter Larsson visade sig direkt trygg i mittbackspositionen tillsammans med Marcus Nilsson.

– Vill väl inte dra för stora växlar på Peter Larssons debut, men måste ändå konstatera att han blir en klippa för oss, säger Conny Karlsson.

Conny Karlssons giv mot Bröndby blev ett mer ordinarie lag.
Efter att ha gått runt på många spelare mot Elfsborg (1-3) och Odense (1-1) så satsade han mer säkert nu.
Erik Sundin var som exempelvis tillbaka efter att ha vilat mot Odense och avgjorde också matchen med sitt straffmål fram till 2-0 i början av den andra halvleken.

Jämte den fina insatsen från nämnde Alexander Gerndt så tillhörde också namn som May Mahlangu, Joseph Baffo och målvakten Pär Hansson Helsingborgs bästa.

Publicerad 2011-02-04 kl 09:49