Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

GP: Spelet bakom Blåvitts förändringar - Gren gick från säker till sparkad på ett dygn

I veckan har det stormat runt IFK Göteborg.
Nu hävdar Göteborgs-Posten att det inte var något alternativ för klubben att sparka Mats Gren i måndags, bara ett dygn innan han fick beskedet om uppsägningen.

Den senaste veckan har det hänt mycket i och runt IFK Göteborg. Nu har Göteborgs-Posten publicerat en sammanfattning av händelseutvecklingen efter 2-2-matchen mot Trelleborgs FF förra lördagen - och i den artikeln presenteras nya uppgifter om spelet bakom kulisserna som ledde fram till att sportchefen Mats Gren fick sparken.

ANNONS

GP gick i måndags ut med uppgifter om att Blåvitt planerade att sparka huvudtränaren Poya Asbaghi, vilket fick klubben att gå ut med en "kraftfull dementi" på sin officiella hemsida.

Tidigare under måndagen hade klubbdirektören Max Markusson bekräftat att en rad möten om den allvarliga sportsliga situationen väntade, möten som skulle ge klubbledningen ett svar på om förändringar krävdes. Nu skriver GP att Markusson och klubbens övriga ledning under måndagen kom fram till att en förändring i den sportsliga organisationen var nödvändig och att minst en ny röst behövdes. Enligt tidningen fattades inget definitivt beslut, men där och då ska tanken varit att plocka bort både huvudtränaren Poya Asbaghi och assisterande tränaren Alf Westerberg.

Att sparka Mats Gren var, enligt GP, "inget alternativ" under måndagskvällen. Inga diskussioner om att göra sig av med sportchefen förekom under måndagen, uppger tidningen.

ANNONS

Under tisdagsförmiddagen träffade sedan Markusson spelarrådet (Tobias Hysén, David Boo Wiklander och Emil Salomonsson). Om det mötet sa klubbdirektören följande efter att nyheten om att Gren fått sparken presenterats:

Exakt vad som sades, det tänker jag inte gå in på. Det stannar mellan mig och spelarrådet, men den information som vi fått pekar på att vi fattat rätt beslut.

Enligt GP fortsatte Blåvitts ledning att jobba med frågan om förändringar efter tisdagsträningen, som leddes av Poya Asbaghi och Alf Westerberg. Processen var ordförande Mats Engström, klubbdirektör Max Markusson och styrelseledamot Kennet Andersson ansvariga för, uppger GP.

Senare under tisdagen fattade ledningen sedan beslutet att sparka Mats Gren och peta Alf Westerberg, för att ta upp Jonas Olsson (tillfällig sportchef), Hannes Stiller (tillfällig assisterande tränare) och Hjalmar Jonsson (tillfällig assisterande tränare) i A-lagsverksamheten. Under tisdagskvällen ringde Max Markusson till Gren för att meddela ledningens beslut och då fick samtliga parter besked om förändringarna, skriver GP. Även sponsorer ska ha informerats.

ANNONS

Tidningen uppger alltså att Mats Gren gick från att sitta säkert till att vara sparkad på ett dygn. Under onsdagsmorgonen offentliggjorde Blåvitt sina beslut och då meddelade man också att man har fullt förtroende för Poya Asbaghi.

Det har aldrig funnits några tvivel från vår sida om att Poya Asbaghi ska träna laget. Han kommer att göra det i dag, han kommer att göra det i morgon och förhoppningsvis kommer han göra det under många år framöver också. Vi vill vara extremt tydliga med detta, sa Max Markusson.

Publicerad 2018-10-14 kl 10:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto