Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Guidettis attack på domaren: "Spände sig som om han vore Conor McGregor"

Allsvenskan

SOLNA. Mahbod Beigi viftade bort ett John Guidetti-mål mot Värnamo.
Nu sågas assisterande domaren av AIK-stjärnan - efter 2-2.
- Helt sinnessjukt, säger en rasande Guidetti till Fotbollskanalen.

Foto: Discovery+/TT.

Se målen - och det bortdömda målet - från AIK-Värnamo i Sporten i spelaren ovan.

AIK:s inhoppande forwardsstjärna John Guidetti gjorde 2-1 mot IFK Värnamo under söndagen. Men på grund av en duell med Netinho, som föll till marken, valde assisterande domaren Mahbod Beigi att lyfta sin flagga för att döma bort målet. Istället gjorde bortalaget 2-1 några minuter senare och AIK fick nöja sig med 2-2 efter en kvittering av Mikael Lustig.

- Vi var klart bättre än Värnamo och de gjorde väl två mål på två målchanser. Då blir det kryss, säger Guidetti.

Det välmeriterade nyförvärvet är fortfarande rasande över domslutet när han pratar med media en stund efter slutsignalen. Guidetti menar att det inte borde ha dömts frispark.

ANNONS

- Han (Netinho) kom fram direkt och lade två händer om mig, jag fintade honom, gick på utsidan och var före honom men min arm släpade kvar. Då bara slängde han sig. Helt plötsligt är det frispark. Det var ju han som sökte upp kontakt med mig. Då måste jag kunna få trycka mig fri. 

- Det är helt overkligt. Behöver de hjälp så får de ta hjälp, för det där fungerar inte. Jag sa det till honom: ”Det är enkelt för dig att stå och vifta och sen spela tuff efter matchen och inte vilja prata med mig”. Det kostar oss två poäng och fotboll betyder mycket för många människor. Det här är inte godkänt. 

Guidetti fortsätter:

- Om han väljer att blåsa frispark för det där, bara för att någon väljer att slänga sig när jag är före honom… varför skulle jag behöva dra ner honom? Jag var före honom. Ska jag slänga mig varje gång jag är i straffområdet? Då kan vi blåsa straff varje gång. Om det där är frispark är det straff varje gång det är hörna i en fotbollsmatch.

ANNONS

Efter matchen sökte flera ledare och spelare i AIK upp Beigi för att vädra sin besvikelse över domslutet och diskutera situationen. Men Beigi tyckte att de svartgula var respektlösa och ville inte prata om bedömningen. Åtminstone inte tätt efter slutsignalen i närheten av spelartunneln.

- Det är linjedomaren som fattade beslutet till 100 procent. Det är han som gav mig gult kort i förra matchen och det är han som när man går in och försöker pratar med honom om: ”Var det du eller han (huvuddomaren) som fattade beslutet?” ställer sig och spänner sig som om han vore Conor McGregor (MMA-utövare). Man kan ju ändå ha en relation…

Det faktum att du inte fick gult kort när du sprang ut mot honom för att protestera. Hur tolkar du det?
- Det betyder väl ganska mycket. Ja, tack. Tack. 

Du tolkar också det som att han är osäker på sitt beslut?

ANNONS
- 100 procent. Det är helt sinnessjukt. Är du inte 100 procent säker på att det är en frispark kan du inte ge den… Tyvärr, vi har inte VAR som kan komma in och hjälpa er i efterhand. Då kan ni inte göra så. 

Guidetti menar att domslutet blev helt avgörande för matchens utgång.

- Tar vi ledningen med 2-1 är matchen död. Den är finished. Det är klart. Två minuter efteråt gjorde de 2-1. Det är helt sinnessjukt.

Assisterande domaren Mahbod Beigi vill inte ge ett svar till Guidettis uttalande efter matchen.

- Inga kommentarer, säger Beigi till Fotbollskanalen.

Efter 2-2 mot Värnamo har AIK fem poäng upp till ettan Djurgården i kampen om SM-guldet.

Publicerad 2022-08-14 kl 17:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto