Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gustafson utvisad efter huvudrörelse mot Tranberg

Allsvenskan

Samuel Gustafson satte sitt huvud mot Robin Tranberg.
Då blev Häcken-stjärnan utvisad direkt.
- Det är dumt. Han sätter sig i den situationen, sa Tranberg till Discovery+.
- Jag tror inte att han har speciellt ont nu, svarar Gustafson i GP.

Foto: Discovery+

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Samuel Gustafson är inte känd som någon hetlevrad spelare. Men när BK Häcken gästade tabelljumbon Varbergs Bois under måndagen tappade lagkaptenen och landslagsmittfältaren humöret.

I alla fall ansåg domaren det.

I slutet av första halvlek hamnade Gustafson nämligen i gruff med Varbergs Robin Tranberg. Efter ett kortare tjabb valde Häcken-stjärnan att sätta upp sitt huvud mot Varberg-spelaren - varpå domaren plockade upp det röda kortet direkt.

Därmed fick Häcken avsluta matchen med en man mindre. I paus hade Tranberg följande att säga om situationen när han gästade Discovery+.

- Det är en situation först där (Benié) Traoré går omkull. Sen går folk dit och knuffar på varandra. Jag knuffar honom (Gustafson) och då går han dit med huvudet mot mig, sa Tranberg.

Annons

- Det är ingen stor grej, så. Men det är klart att han sätter sig i en situation där han kan få rött, och domaren väljer att ta det. Det är dumt, domaren tar besluten. Det är samma med straffen (som Varberg fick emot sig), där satte vi oss i en situation där domaren kunde blåsa.

Efter matchen berättar Samuel Gustafson att han känner "skuld" gentemot laget, samtidigt som han är stolt. Själva situationen beskriver han enligt följande:

- Bénie blir nersparkad och vi tar oss in för att skydda honom i den konfrontationen som sker. Sen blir det lite gruff, det var väl från båda håll, och sen blir jag utvisad. Det är så jag upplever det, säger Gustafson till GP.

GP: Försöker du skalla honom?
- Nej, jag försöker inte skalla honom, i så fall hade jag skallat honom. Jag tror inte att han har speciellt ont av det nu.

Annons

Discovery-experten och tidigare elitdomaren Jonas Eriksson menade på att det röda kortet var korrekt utdelat.

- Han trycker dit huvudet. Det är inte hårt, det är försumbart. Men det är en huvudrörelse mot en annan spelare. Regelboken är solklar: skalla eller försöka skalla (är rött kort). Det spelar ingen roll hur hårt man använder huvudet, bara man trycker dit huvudet, sa Eriksson.

- Ska man kritisera något - kritisera regelboken! Samuel Gustafson är en rutinerad spelare och måste ta ansvar för att han inte markerar med sitt huvud även om det bara är lite, lite grann.

Häcken vann till slut matchen med 2-0, trots utvisningen. Detta efter mål av Benié Traoré och Momodou Sonko.

Publicerad 2023-06-05 kl 19:57
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto