Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gwargis vill ändra "bad boy"-bilden efter utvisningarna: "Då kom det tre mexikaner och ströp mig"

Allsvenskan

MALMÖ. Peter Gwargis har mest blivit känd för ett par utvisningar under hans korta karriär.
Den bilden vill Malmö FF-yttern ändra på i år.
- De senaste två åren har det inte gått min väg direkt, säger Gwargis.  

Foto: Bildbyrån

Peter Gwargis.

21-åringen kommer från ett intensivt pass på fredagens träning. Peter Gwargis har flämtat klart när han berättar att han under vintersemestern jobbat stenhårt på konditionen.  

Högeryttern, född i Sydney med assyriskt påbrå, startade bara två matcher förra året. Båda gångerna blev han utbytt i halvtid. Han värvades från Brightons U23-lag som en doldis till Malmö FF i juni, efter att ha slagit igenom i superettan för Jönköpings Södra som 17-åring och värvats till den engelska sydkusten 2018.  

Utöver halvleken mot IFK Norrköping i september fick Gwargis bara göra fyra korta inhopp i allsvenskan och var utanför truppen i medparten av matcherna. Nu hoppas han på att året av knapp speltid är till ända och att han under Milos Milojevic ska visa varför MFF satsade på Husqvarna-produkten.  

ANNONS

- Det är jättekul, jag har hört jättebra grejer om den nya tränaren. Det är klart, det är nya ögon och det blir en annan energi. Du kommer in och känner att nästintill alla börjar på noll - det bara att köra och visa vad man kan. Jag spelade inte så mycket förra året och kommer göra allt för att göra det i år. Jag behöver matcher i mig och komma igång på riktigt. Jag kände inte att jag gjorde det direkt förra året - fick inte den bästa starten heller, säger Peter Gwargis.  

Han syftar främst på inhoppet hemma mot IFK Göteborg i augusti. Gwargis kom in i den 84:e minuten och såg kort senare Malik Abubakari kvittera till 2-2. På tilläggstid satte Gwargis foten i brösthöjd på Marcus Berg och Blåvitt tilldömdes en straff som de avgjorde matchen på.

ANNONS

Gwargis blev utvisad för sparken och tumult uppstod i spelargången mellan rivallagen efter slutsignalen.  

- Det är klart att det var tufft. Det var mentalt tufft att komma in sista fem och orsaka det i en sådan match. Men spelarna i laget hjälpte mig mycket och det gick ganska snabbt att acceptera att sådant händer i fotboll. Nu hände det mig och jag har fått ta lärdom av det och köra vidare. Efter det kände jag ändå att jag körde på bra på träningarna. Jag visade fortfarande att jag inte gömde mig och kände ändå att jag bröstade det bra. Sedan resten av säsongen - det var vad det var. Jag fick inte den speltiden och de chanserna jag kände att jag kanske förtjänade, men det var bara att acceptera och köra vidare, säger Gwargis.  

Utöver ett par inhopp för Brighton i ligacupen fick Gwargis hålla till godo i reservlaget. Där tappade han sin startplats hösten 2020, samtidigt som tillvaron i ett periodvis nedstängt Storbritannien påverkade honom. Totalt blev det sju mål och lika många assister på 39 matcher i Brightons U23-lag.  

ANNONS

- Det är klart att det var mentalt tufft, de senaste två åren har det inte gått min väg direkt. Det har varit mycket mentalt, men jag känner ändå att jag krigat på och kämpat vidare. Jag vet själv att jag älskar det här för mycket, det är inte något som kommer påverka mig så. Det är bara att ta lärdom av det. Jag är 21 år nu och i början av min karriär, jag ser inte så stort på det. Till den här nya säsongen kan jag kanske tackla det lite bättre och tänka på saker annorlunda.   

Eländet för Gwargis fortsatte på landslagsnivå. En U20-landskamp mot Mexiko i november uppmärksammades efter ett bråk i slutskedet av matchen. Två spelare från vardera lag visades ut i Sveriges 0-2-förlust och Peter Gwargis var en av syndarna.  

- Alltså grejen är att det blev lite större än det var, hela den situationen. Jag har nästan fått en bad boy-bild av mig känns det som. Jag fick en armbåge i magen när jag skulle pressa en spelare. Sedan började vi puttas lite och då kom det tre mexikaner och ströp mig - vi fick två röda kort. Det var inget direkt. Det stod att det var storbråk och att vi gjorde det ena och andra - det blev lite större än vad det var. Det var så jag kände, att den här säsongen - jag kände att jag bara får glömma bort den, säger Gwargis.  

ANNONS

MFF-spelaren har lagt höstens händelser bakom sig och siktar på att göra avtryck under försäsongen. 

Det låter som att du inte kommer söka en utlåning, om det inte blir speltid?  
- Nej men det tänker jag inte mycket på just nu. Jag har en ny tränare och känner att det är fel av mig att gå på utlåning direkt, att säga att jag inte kommer få speltid och hoppas på det bästa i ett annat lag. Jag känner att jag är i Sveriges största förening och det är bara att visa kvalitéerna, jag känner att jag har dem och tror på mig själv. För mig är det bara att visa den nya tränaren vad jag kan, sedan får vi ta ett beslut därefter, säger Gwargis. 

Han fortsätter.  

- Det är klart att jag behöver speltid den här säsongen. Om det är i Malmö eller någon annanstans, det vet jag inte. Jag tittar först på Malmö FF, det är klart. Att spela på ett fullt Eleda Stadion - jag har tittat själv på de här matcherna och det har kliat på mig att jag inte fått så mycket speltid, det är så mäktigt här inne. För mig är det bara att kämpa vidare och hoppas på det bästa, det är inte så mycket mer jag kan göra åt det.

ANNONS
Publicerad 2022-01-22 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto