Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Häcken anmäler Hasse Larsson - efter bråket i cupfinalen

Allsvenskan

Hasse Larsson knuffade, enligt SVT, Samuel Gustafson under cupfinalen.
Nu väljer BK Häcken att anmäla Mjällby-sportchefen till Svenska Fotbollförbundet. 
- Det är framför allt som en markering mot ett beteende, som vi inte anser är passande i svensk fotboll, säger Häckens klubbchef Marcus Jodin till Fotbollskanalen. 

3:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN OCH MAGNUS LEJHALL/BILDBYRÅN

Se höjdpunkterna från cupfinalen i spelaren.

BK Häcken besegrade i förra veckan Mjällby AIF med 4-1 på Strandvallen i svenska cupen-finalen. Mitt under matchen, i halvtid, rapporteras ett bråk ägt rum.

Enligt SVT delade Mjällbys sportchef Hasse Larsson ut en knuff mot Häckens stjärna Samuel Gustafson, som stod och väntade på att göra en intervju, varpå ett tjafs inleddes, där Häckens back Johan Hammar också uppges varit inblandad och puttat Larsson.

Häckens klubbchef Marcus Jodin fördömde incidenten efteråt, medan Mjällby bestämt sig för att avvakta matchdelegaten Per Eliassons rapport innan klubben kommenterar Larssons agerande under halvtidsvilan. 

Annons

Under torsdagen har Eliasson färdigställt sin rapport till Svenska Fotbollförbundet - och nu agerar BK Häcken. Hisingen-klubben anmäler Hasse Larsson till förbundet. 

- Vi har lämnat in en anmälan av Mjällbys sportchefs agerande i samband med cupfinalen, säger Häckens klubbchef Marcus Jodin till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det är framför allt som en markering mot ett beteende, som vi inte anser är passande i svensk fotboll. Det var en oprovocerad knuff från en sportchef i en mixad zon i en cupfinal. Vi anser att vi behöver markera mot det och att svensk fotboll behöver markera mot det. Därför gör vi en anmälan.

Har ni tagit del av rapporten och tittat på filmklipp?
- Ja, och flera av oss stod också där vid incidenten, bland annat stod jag själv precis framför, men vi har också sett filmklipp och vi har tagit del av delegatrapporten, så vi har bra koll, säger klubbchefen. 

Annons

Vad hoppas ni på för utfall?
- Vi hoppas egentligen ingenting, utan någonstans är markeringen det viktiga, och jag förväntar mig någon form av disciplinär åtgärd. Men det lämnar vi till disciplinnämnden och förbundet att bedöma vad det ska vara för disciplinär åtgärd. För oss är det viktigt att markera, att så här får det inte gå till i svensk fotboll. Vi kan inte ha ledare som oprovocerat ger sig på fysiskt på spelare. Då är vi illa ute.

Fotbollskanalen söker Mjällbys klubbchef Jacob Lennartsson. 

Publicerad 2023-05-25 kl 14:20

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto