Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Häckens klubbchef rasar mot Hasse Larsson: "Otroligt svagt och oprofessionellt"

Svenska Cupen

HÄLLEVIK/STOCKHOLM. Hasse Larsson rök ihop med Samuel Gustafson.
Efteråt rasar Häckens klubbchef Marcus Jodin.
- Det är helt horribelt att vi kan ha en sådan incident i en cupfinal, säger han till Fotbollskanalen.

3:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån, C More och Petter Arvidsson/Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från cupfinalen i spelaren ovan.

BK Häcken är mästare i svenska cupen 2023 efter att ha besegrat Mjällby med 4-1 under torsdagen. Stökiga scener utspelade sig under halvtidsvilan på Strandvallen då det blev bråk i spelartunneln mellan lagen.

SVT har uppgett att Mjällbys sportchef Hasse Larsson knuffade Häcken-stjärnan Samuel Gustafson, varpå ett tjafs inleddes. Fler spelare ska då ha anslutit till bråket som då "urartade".

Matchdelegat Per Eliasson har bekräftat att incidenten fångats på film och att det hela kommer utredas av Svenska Fotbollförbundet nästa vecka.

- Jag har inga kommenterar till det. Det finns säkert på video och det kommer nog att komma ut så småningom, säger Gustafson till Fotbollskanalen efteråt.

Annons

När Fotbollskanalen pratar med Häckens klubbchef Marcus Jodin efter den bärgade cuptiteln rasar han mot Hasse Larssons agerande i spelartunneln.

- Som jag upplever det är det en ledare i Mjällby som först knuffar till vår lagkapten som står och väntar på en intervju med SVT. Vår lagkapten Samuel svarar då på det och det fortsätter med någon slags verbal diskussion. Det är väl vad som händer, säger Jodin till Fotbollskanalen.

Är det en oprovocerad handling skulle du säga?
- Oerhört oprovocerad. Han står och väntar på en intervju, säger ingenting och egentligen bara står och får en knuff av en ledare (Hasse Larsson) i Mjällby.

Vad säger du om att en ledare beter sig så?
- Jag tycker att det är helt horribelt att vi i en mixad zon i en svenska cupen-final kan ha en sådan incident. Att Mjällby sedan inte riktigt kan ta avstånd från den, när man pratar med dem, det tycker jag också är horribelt. Det är ett otroligt svagt agerande. Vi måste kunna garantera våra spelares säkerhet i en svenska cupen-final 2023, och det kan vi bevisligen inte göra i dag.

Annons

Han ville inte ta avstånd efteråt heller?
- Jag har inte pratat med Hasse utan med andra klubbrepresentanter som, ja... Vi får fira guldet och tycker att det är jättekul. Det är otroligt svagt agerande och oprofessionellt och det hör inte hemma i en cupfinal i svensk fotboll 2023.

Fotbollskanalen har sökt Hasse Larsson för en kommentar, men Mjällby-sportchefen nobbade media efter matchen.

Redan inför cupfinalen var det spänt mellan Hasse Larsson och Samuel Gustafson. Häcken-stjärnan kallade Strandvallen för en "pissarena", varpå Mjällbys sportchef kontrade med att kalla Gustafson för "en bortskämd slyngel".

Publicerad 2023-05-18 kl 18:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto