Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gustafson förklarar sin omtalade tröja: "Då är man artist, då är man konstnär"

Svenska Cupen

HÄLLEVIK. Samuel Gustafson fick det sista ordet när BK Häcken tog cupguld.
Detta efter att flera händelser med honom inblandad ramat in finalen mot Mjällby AIF.
- Jag tar ansvar för de sakerna jag säger och brisen, eller stormen, som uppstår, säger Gustafson. 

3:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån och Johan Nilsson/TT.

Se höjdpunkterna från cupfinalen i spelaren ovan.

När det blev klart att svenska cupen-finalen skulle spelas på Strandvallen kallade Samuel Gustafson den för "pissarena" - vilket fick Mjällbys sportchef Hasse Larsson att rasa - och han följde i går upp med att den inte känns som en finalarena.  

Häcken-kaptenen skulle sedan hylla atmosfären i finalen, som hans lag vann med 4-1, och i centrum hamnade Gustafson själv. I halvtid blev 28-åringen knuffad av Hasse Larsson, vilket ledde till tumult i spelargången, och Gustafson gjorde sedan 4-0-målet i andra halvlek.  

Han betonar att utspelen från honom är på en "slänga käft"-nivå och ska tas med glimten i ögat. Inför matchen sa Gustafson att reaktionerna efter den första salvan mot Strandvallen inte var exceptionella på något sätt, och att han tar avstånd från uttalanden som skulle leda till supporterbråk.  

Annons

- När jag reflekterar kring det så känner jag att det (citaten) bygger intresse, det bygger prestige. Det är underhållning vi håller på med - eller konst. Då är man artist, då är man konstnär och då blir man en del av det spelet. Det är väl så jag ser det, säger Samuel Gustafson.  

- Och jag tycker att man kände att det var två laddade lag där ute, två laddade supporterskaror. Det är det man vill åt som idrottsman.

Under guldfirandet tog han på sig en t-shirt med texten "Bortskämd slyngel" tryckt över bröstet. Det var vad Mjällby-Larsson kallade landslagsmittfältaren efter dennes diss mot Strandvallen i mars.  

- Kul grej. Så som hela grejen föddes var ju tänkt med glimten i ögat, jag tycker att det ska finnas utrymme för det. Jag tar ansvar för de sakerna jag säger och brisen, eller stormen, som uppstår kring dem, säger Gustafson.  

Annons
Publicerad 2023-05-18 kl 21:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto