Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Orden som gjorde Mjällby-stjärnan ilsken i cupfinalen: "Då blir man bara förbannad"

Svenska cupen (herr)

HÄLLEVIK. Tom Petterson upplevde en tung eftermiddag i svenska cupen-finalen.
Under samma sekvens knockades han och blåstes på en straff.
- I dag hade vi behövt få den straffen för att ha en chans, säger Pettersson efter 1-4-förlusten.  

3:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån och C More.

Se höjdpunkterna från cupfinalen i spelaren ovan.

Mjällby AIF hade möjlighet att ta en historisk första titel, när man tog emot BK Häcken på Strandvallen i svenska cupen-finalen. Matchbilden var jämn i första halvlek, fram till att Häckens Ibrahim Sadiq gjorde dubbla mål på tilläggstid.  

Några minuter efter halvtid satte Mikkel Rygaard 3-0 innan Samuel Gustafson punkterade matchen med Häckens fjärde mål i mitten av halvleken. Mads Fengers sena reducering sminkade till siffrorna för Mjällby.  

- Besvikelse, tomhet. Vad ska man säga... Det var inte det här vi hade sett framför oss, och då blev det som det blev, säger Tom Pettersson till Fotbollskanalen.  

Annons

Vad är det som går fel i dag tycker du?  
- Jag tycker att vi gör rätt mycket bra fram till att de gör sitt 1-0-mål. Återigen släpper vi in mål på en defensiv inläggsfrispark, det håller så klart inte. Om något är det vi som ska ligga plus på fasta situationer, annars blir det jobbigt. De är så pass duktiga. Sedan får de 2-0-målet direkt. Det kändes som offside men jag har ingen jävla aning.

Pettersson fortsätter:

- Att gå in med 0-2 i paus, med två sena mål blir tufft. Det var bära eller brista sedan, men de får ett enkelt mål direkt till 3-0. Vi hade behövt vara lite mer skarpa och ha lite mer marginaler med oss, fått den straffen vi skulle haft i första. 

Vid ställningen 0-0 i första halvlek boxade Häcken-målvakten Peter Abrahamsson ett inlägg och träffade samtidigt Pettersson med nävarna. Straff blåstes inte, vilket huvuddomaren Mohammed Al-Hakim enligt Pettersson ångrade senare.  

Annons

- Jag försöker bara nicka bollen, sedan smäller det. Sedan kommer Al-Hakim precis innan andra halvlek startar och säger att han sett den igen, och att det är solklar straff. I dag hade vi behövt få den straffen för att ha en chans, för Häcken är jävligt bra. Och när de får ledningen och vi måste halvchansa och gå framåt, då är de sylvassa. Jag säger inte att vi hade vunnit om vi fått den, men vi hade behövt få den, säger Mjällby-backen.  

Att den inte var tveksam för domaren efteråt, utan solklar, hur kändes det?  
- Då blir man bara förbannad. Det kunde han väl sagt efter matchen istället, det behöver han inte säga tio sekunder innan andra halvlek startar. 

Pettersson blev liggande en stund, reste sig men satte sig ner i gräset igen strax innan ledningsmålet. Han spelade vidare efter att han konsulterats av läkare, och byttes ut i minut 65.  

Annons

- Jag såg dubbelt där ett tag, började flimra på vänster öga. Jag skulle passa en boll till Colin (Rösler) och bollen bara försvann. Jag var tvungen att sätta mig. Sedan är det en final - man vill inte gå ut. Sedan blev jag lite bättre så vi får se hur det går här i kväll. Vad ska man göra, det är bara att köra på, säger Pettersson och beskriver sitt tillstånd som "helt okej" efteråt.  

Mjällby fick nöja sig med en andraplats i cupen, efter att slagit lag som Sirius, Kalmar FF och Hammarby på vägen till finalen. Pettersson prisade inramningen som 5 832 åskådare skapade på ett entusiastiskt Strandvallen.  

- Det var helt otroligt. Det kommer vara en match som alla i Mjällby kommer minnas för all evighet förmodligen. Synd bara att vi inte kunde ge dem något mer än så här. Det är en besvikelse över prestationen och de målen vi släpper in i dumma lägen. Allt är svart just nu dessvärre. Häcken är ett jävla duktigt lag, vi hade behövt vara lite, lite bättre, avslutar han.  

Annons
Publicerad 2023-05-18 kl 20:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto