Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mjällbys svar efter bråket: "Vidtar åtgärder utifrån rapporten"

Svenska Cupen

Mjällby-sportchefen Hasse Larsson knuffade Häcken-stjärnan Samuel Gustafson under cupfinalen, enligt SVT.
Blekingelaget inväntar rapporten från matchdelegaten.
- Vi måste basera vår syn utifrån fakta, säger klubbchefen Jacob Lennartsson.

3:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: PETTER ARVIDSSON/BILDBYRÅN.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från cupfinalen.

Häcken vann cupfinalen mot Mjällby med 4-1.

I paus ska ett bråk ha ägt rum.

Enligt SVT gick Mjällbys sportchef Hasse Larsson rätt in med axeln och knuffade Häcken-stjärnan Samuel Gustafson, varpå ett tjats inleddes. Lagkamraten Johan Hammar klev då in i bråket varpå det blev spänt i spelartunneln.

- Jag tycker att det är helt horribelt att vi i en mixad zon i en svenska cupen-final kan ha en sådan incident. Att Mjällby sedan inte riktigt kan ta avstånd från den, när man pratar med dem, det tycker jag också är horribelt. Det är ett otroligt svagt agerande. Vi måste kunna garantera våra spelares säkerhet i en svenska cupen-final 2023, och det kan vi bevisligen inte göra i dag, sa Häckens klubbchef Marcus Jodin om det inträffade. 

Annons

Matchdelegaten Per Eliasson har bekräftat att incidenten fångades på film och händelsen kommer att utredas av SvFF.

Just delegat Per Eliassons rapport från matchen är vad Mjällby AIF väntar på innan klubben ger sin syn på Hasse Larssons agerande.

- För det första måste vi basera vår syn och vårt agerande utifrån fakta. Just nu är det i ett skede där vi egentligen bara fått höra att det varit någon form av konfrontation mellan ledare och spelare, den ska finnas på film. Det har inte nått mig eller någon annan i ledande position i Mjällby. Däremot vet vi att vi kommer att få det i en rapport av den skicklige delegaten Per Eliasson nästa vecka. Vi kommer att se vad rapporten säger och vidta åtgärder utifrån vad som står i den, säger klubbchefen Jacob Lennartsson till Fotbollskanalen.

Det kan bli tal om åtgärder, om jag tolkar det korrekt.

Annons
- Vi kommer att vidta åtgärder utifrån vad rapporten säger och de personerna de berör, absolut. Vad de åtgärderna är… om vi får en rapport där någon i Mjällby AIF inte har betett sig bra så kommer vi inte slänga den rapporten. Självklart kommer vi i ett första skede prata med dem som är inblandade. Det är en åtgärd i sig.

Har ni pratat med Hasse om det inträffade?
- Nej, det har vi inte gjort. Det är väldigt mycket känslor, och det gäller även mig. Vår uppfattning är att det inte är något som hänt som kräver en akut åtgärd. Vi har sagt att vi avvaktar till cupen lagt sig och självklart kommer vi att prata med dem som var inblandade i incidenten oavsett vilka det är. 

Lennartsson berättar att Hasse Larsson jobbar på som vanligt i väntan på rapporten.

Samtidigt har sportchefen gjort sig oanträffbar. Han nobbade media efter finalförlusten och på fredagen har han heller inte gått att nå.

Annons

- Hasse är klok nog att förstå att han är en känslomänniska. Han behöver lugna ner sig för att kunna svara på ett bra sätt i media. Vissa kan hantera det direkt efter slutsignal, andra behöver mer tid. Om Hasse inte svarat i telefon behöver han lite tid att smälta intrycken från gårdagens match innan han är redo för det, säger klubbchefen.

Vet du när han är tillgänglig igen?
- Skulle säga mellan en och 365 dagar. Skämt åsido. Vi kommer i varje fall ha alla tillbaka i arbete på måndag och då kommer Hasse också att vara där.

Hur mår Hasse?
- Det jag kan säga till hundra procent är att Hasse Larsson mår skit utifrån att det blev förlust för klubben han älskar mer än någonting annat. Eftersom vi inte vad det är för incident som har inträffat har jag ingen aning om hur han eventuellt mår över någonting som eventuellt har skett. Men han, precis som många andra, är väldigt tom i dag, avslutar Lennartsson. 

Annons

Fotbollskanalen har varit i kontakt med matchdelegaten Per Eliasson som inte har pratat med de inblandade om incidenten ännu.

Rättelse: Mjällby kommer inte att slänga rapporten från delegaten Per Eliasson. Ingenting annat. 

Publicerad 2023-05-19 kl 13:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto