POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Hallenius om Sundsvalls ekonomiska kris: "Gör ont i hjärtat"

Foto: Bildbyrån

Gif Sundsvall är i ekonomisk kris.
Och anfallsstjärnan Linus Hallenius tycker läget i klubben är tråkigt. 
- Man har vetat om att det varit dåligt de senaste åren men jag har fått känslan att de tagit sig igenom det, säger han till ST.

Under fredagen kom Gif Sundsvall med beskedet att man är i ekonomisk kris. Klubben beräknas backa med över sju miljoner kronor 2019, enligt Sundsvalls Tidning, och man behöver få in mer pengar än så för att rädda verksamheten.

- Om vi inte lyckas ta in de här totala 12,4 miljonerna, så är det slut. Så enkelt är det. Därför är det viktigt att vara tydlig och ärlig. Jag känner ändå att det finns enormt stöd därute, sa klubbens ordförande Hans Selling till ST då.

Då sa ordföranden också att han kände sig lurad, då han själv inte uppfattat att läget var så kritiskt när han tog över posten i klubben i början av mars.

Och en annan som har svårt att ta in det kritiska läget är lagkaptenen Linus Hallenius. För ST berättar anfallsstjärnan att han kände sig chockad när Selling informerade om det ekonomiska läget.

- Jag var en av dem antar jag, och jag ställde frågan hur det här kan komma sig. Man har vetat om att det varit dåligt de senaste åren men jag har fått känslan att de tagit sig igenom det och skulle kunna börja jobba på ett eget kapital i år, säger han.

- Det gör såklart ont i hjärtat att det inte är bra. Jag vill att det ska gå bra för hela föreningen och inte bara det sportsliga. Vi spelare måste försökte göra allt vi kan för att försöka vända den här negativa trenden som vi har på planen.

I och med Sundsvalls ekonomiska situation måste klubben nu sälja spelare och där kan Hallenius var en potentiell försäljning, vilket han är medveten om.

- Det är fullt förståeligt att det pratas om det när klubben budgeterar med transferintäkter och det dessutom är flera spelare med försäljningspotential som har utgående kontrakt. Om jag fortsätter prestera så förstår jag att jag kan vara en spelare som kan inbringa pengar.

Publicerad 2019-05-18 kl 13:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå