Halmstad faller fritt efter BP:s viktiga seger: "Ett sargat lag"

Halmstad faller fritt. Efter 1-2 borta mot Brommapojkarna är bottenstriden hallänningarnas nya verklighet.
-Vi är ett sargat lag utan självförtroende, säger Halmstads tränare Janne Andersson.

Halmstads anfallsspel i den första halvleken: stillastående, enformigt, uddlöst och baserat på långbollar mot en ensam Emir Kujovic.

Å andra sidan syntes det i den 29:e minuten varför spelet såg ut just så. Gästerna försökte för en gångs skull hålla bollen längs Grimstas gräs, och det slutade i baklängesmål. Brommapojkarna bröt på egen planhalva och en blixtrande kontring avslutades med att Pablo Pinones Arce serverade Dalil Benyahia och, trots en halvdassig träff, lyckades han passera Magnus Bahne. Det betydde 2-0 till hemmalaget.

-Det är svårt när man är ensam. Man kan inte göra så mycket på de långa bollarna. Men vårt spel funkar inte, och vi måste börja bakifrån. Det går inte att fortsätta att släppa in så enkla mål, säger Emir Kujovic till TT.

Dessförinnan hade Philip Haglund nickat in 1-0 redan i den femte minuten, efter att Halmstads försvarsspel "inspirerats" av det stillastående anfallsspelet. En smäll på käften för ett redan osäkert Halmstad.

-Ett tidigt mål hjälpte ju inte. I dag darrade även de mer erfarna spelarna, de har inte påverkats lika mycket tidigare, säger HBK-tränaren Janne Andersson.

Efter paus ökade HBK:s rörlighet och även om målchanserna var betydligt fler från ett piggt kontrande BP - en stolpträff bland annat - kändes ett bortamål inte längre onåbart. Och det kom också, på hörna. Michael Görlitz slog den och Emir Kujovic stötte in reduceringen.
Men målet, det blott tredje på nio matcher, räckte inte för att bryta den vinsttomma sviten, nu uppe i nio raka matcher.

Nu får Halmstad se upp; bakifrån jagar Hammarby, Djurgården, Gais och Örgryte - för att undvika nedflyttning. Brommapojkarna kan inte heller slappna av. Söndagens seger innebar visserligen att BP gick om Halmstad, men bara med en poäng.

-Vi jobbar vidare, vi måste vakna till liv nu. Vi är på den tabellplaceringen vi är, men den oroar mig inte så mycket, det är så många matcher kvar. Men hur vi ser ut, det oroar mig, säger Janne Andersson.

BROMMAPOJKARNA-HALMSTAD 2-1 Haglund (5), Benyahia (29), E.Kujovic (75)