Hammarby tillbaka på vinnarspåret - Abbe Khalili med läckert frisparksmål mot ÖSK

Hammarby vann mot Örebro SK med 3-0.
I segern gjorde Abbe Khalili sitt första allsvenska mål i Bajen-tröjan med en delikat frispark.
- Det kändes som vi var närmare 5-0 än att de skulle göra mål, säger Hammarby-tränaren Stefan Billborn till Dplay.

Se Ludwigsons 1-0-mål mot Khalilis 3-0-pärla i Sporten i spelaren.

1-1 efter ett sent baklängesmål mot IFK Göteborg. Sedan 3-0-förlust mot Malmö FF.

Hammarby hade inte tagit tre poäng på de två senaste omgångarna när man ställdes mot Örebro SK på hemmaplan under måndagen. Men då såg laget till att bärga en seger.

Med stjärnduon Alexander Kacaniklic och Darijan Bojanic inledningsvis på bänken och Muamer Tankovic utanför truppen fick bland andra talangen Aimar Sher och Vladimir Rodic från start i Hammarby. Och med roteringen i startelvan tryckte hemmalaget på Tele2 Arena från start.

Redan efter par minuter hade Vladimir Rodic ett skott i ribban och därefter hade Hammarby ytterligare lägen till att spräcka dödläget. Till slut fick man också utdelning.

Efter 32 minuters spel höll sig Gustav Ludwigson framme och stötte in 1-0. Det var hans tredje mål i allsvenskan. Anfallaren hade bara några minuter dessförinnan bränt en jättechans.

Gustav Ludwigsons mål blev den första halvlekens enda. 1-0 var ställningen i paus.

- Jag tycker att vi tar över rejält i slutet och skapar målchans på målchans och borde göra flera. Fortsätter vi såhär kommer vi förhoppningsvis stänga den här matchen, sa Ludwigson till Dplay i paus.

ÖSK-kaptenen Nordin Gerzic var inte lika munter.

- Jag tycker att vi från början spelar ganska bra. Men sedan ger vi dem lägen på något sätt. Jag tappar en boll jättedåligt. När de gör mål är det något dåligt bolltapp och sedan är det ett inkast. Sedan har de ytterligare ett läge där vi också tappar boll. Det är för dåligt, så får vi inte göra, sa Gerzic till Dplay i paus.

Den andra halvleken hann knappt börja innan Hammarby utökade sin ledning. Abbe Khalili nickskarvade en hörna och på den bortre stolpen kunde mittbacken Mads Fenger enkelt raka in 2-0.

Men Abbe Khalili nöjde sig inte med en assist. När det var ungefär 20 minuter kvar av matchen tilldömdes Hammarby frispark från uppskattningsvis 30 meter. Det hindrade inte mittfältaren från att gå på avslut och en bra träff senare var ställningen 3-0 till Hammarby. Målet var Khalilis första för Hammarby i allsvenskan.

3-0 blev matchens slutresultat, och Hammarby är tillbaka på vinnarspåret efter två matcher utan seger. Vinsten innebär nu att Hammarby har spelat ihop 15 poäng och i och med det ligger laget på åttondeplats i allsvenskan. Örebro är två hack ner, på tiondeplats med 13 poäng.

- Jag tycker vi gör en bra match. Vi kontrollerar matchbilden bra, sedan tycker jag att energin är på topp. Vi gör små misstag, men vi pushar varandra. Vi bestämde oss i omklädningsrummet att det inte ska bli som tidigare, och om det blir små misstag ska vi pusha varandra, säger Aimar Sher till Dplay efter triumfen.

Hammarby-tränaren Stefan Billborn var också relativt tillfreds.

- Det kändes som vi var närmare 4-0 eller 5-0 än att de skulle göra mål, säger han till Dplay.

Hammarby ställs i nästa omgång mot Helsingborg medan Örebro drabbar samman med Falkenberg.

Hammarby: Ousted - Sandberg, Fällman, Fenger, Söderström - Andersen, Martinsson Ngouali - Rodic, A. Khalili, Sher - Ludwigson.

Örebro: Jansson - Granlund, Almebäck, Skovgaard, Hjertstrand - Book, Gerzic, Collander, Wright - Besara, Björndahl.