Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Han ser ut att ersätta Salomonsson mot Norrköping: "Vill in och kämpa för färgerna"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Martin Smedberg-Dalence, 33, har gått och väntat på en ny startchans.
Mot IFK Norrköping ser han ut att få den.
- Det är bara att gå in och kriga och visa att man vill spela, säger han.

Foto: Bildbyrån

Alf Westerberg är tvingad att göra en förändring i IFK Göteborgs startelva till söndagens hemmamöte med IFK Norrköping. Emil Salomonsson är avstängd efter det röda kortet senast och måste ersättas.

Av lördagens träning att döma blir det Martin Smedberg-Dalence som kastas in till höger i backlinjen. 

- Vi får se, men det är klart att jag är en av spelarna som kan spela där. Och skulle det bli så vore det kul, säger han som bara har startat två allsvenska matcher i år. Då som vänsterback och högermittfältare.

Den senaste starten var mot just IFK Norrköping (0-2) innan sommaruppehållet.

ANNONS

- Det är klart att man är sugen på mer speltid. Det är ingen hemlighet. Jag har ändå känt mig i bra form och bara väntat på att få chansen. Det är bara kriga på och försöka vinna speltid. Och för en annan, som känner så mycket för klubben, är det klart att man vill gå in och kämpa för färgerna, för klubben och för gruppen. Det är lite tufft när man är vid sidan av, säger han.

33-åringen startade även mot IFK Norrköping i svenska cupens kvartsfinal. Det blev förlust då också, 1-2.

- Jag tycker att cupmatchen kunde ha slutat hur som helst och nu när vi spelade borta mot dem senast var vi ändå hyfsat med. Det kändes som att de som gjorde det första målet skulle vinna matchen. De lyckades göra det, säger Smedberg-Dalence.

Om du startar lär du ställas mot Niclas Eliasson, etta i assistligan. Hur tänker du kring det?

ANNONS
- Det spelar inte mig någon roll vem jag möter. Jag ska bara försöka göra min uppgift. Man har inte spelat match på ett tag, men skulle det bli så är det bara att gå in och kriga och visa att man vill spela.

Smedberg-Dalence och Blåvitt kommer allra senast från 2-2 hemma mot Örebro. Det sjätte (!) krysset på säsongens sju hemmamatcher.

- Man är lite trött på det där med lika nu. Det hade varit gött med en vinst, speciellt eftersom jag tycker att vi förtjänade det senast, säger Smedberg-Dalence.

Vad gäller den övriga matchtruppen så bekräftar huvudtränaren Alf Westerberg att alla tre nyförvärven (Kristopher Da Graca, Vajebah Sakor och Sam Adekugbe) kommer finnas med. Därmed kan det bli debuter.

- Vi får fasa in dem. Alla är användbara och tillgängliga, men vi har inte 90 minuter på alla där, säger Westerberg.

ANNONS

Kommer de få några minuter?
- Haha! Det får vi se, men det är inte alls omöjligt. 

Vad säger du om IFK Norrköping?
- Det är en av de svåraste motståndarna i allsvenskan, ingen tvekan om det. Det är bara titta i tabellen över snart tre år. Det är en uppgift som kommer kräva mycket av oss.

Fakta

Läget i IFK Göteborg

Trolig startelva: Pontus Dahlberg - Martin Smedberg-Dalence, Thomas Rogne, David Boo Wiklander, Billy Nordström - Mix Diskerud, August Erlingmark, Sebastian Eriksson, Sören Rieks - Mikael Boman, Tobias Hysén

Saknas: Emil Salomonsson (avstängd), Benjamin Zalo (inte redo för match efter skada)

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-29 kl 13:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto