Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hareide nobbade utländska anbud för en återkomst till MFF: "Fanns ingen chans"

Allsvenskan

MALMÖ. Åge Hareide återvänder som huvudtränare för Malmö FF.
Men trots att 68-åringen egentligen hade gått i pension, saknades det inte anbud.
- Det var några klubbar som ville ha nödhjälp, berättar Hareide. 

1:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Hareide i spelaren.

Den 29 juli fick Milos Milojevic sparken som huvudtränare för Malmö FF efter en sviktande resultattrend. Detta trots att serben lyckades vinna klubbens första cup-guld på 33 år. Sedan dess har sportchefen Andreas Georgson agerat interimtränare för MFF. 

Men nu står det klart att Åge Hareide tar över som huvudtränare och återvänder till Skåneklubben. 68-åringen hade en lyckad sejour i Malmö FF när han mellan 2014 och 2015 mäktade med ett SM-guld och dubbla Champions League-gruppspel. 

- Det är speciellt. Jag har haft några fantastiska år i den här föreningen. När Malmö ringer så känns det annorlunda, berättar Åge Hareide. 

ANNONS

Norrmannen berättar att processen för att få allting på plats har gått fort. Malmö FF:s sportdirektör Daniel Andersson säger också att den första kontakten med 68-åringen togs först efter lagets förlust borta mot Elfsborg så sent som i söndags. 

- Daniel ringde mig för två dagar sedan. Det var bara praktiska saker (kvar att lösa). Jag hade en lista med alla saker jag skulle göra. Jag har en son som körde omkull på cykel i Norge och bröt sex revben, så han var på sjukhus. Det blev lite hektiskt! säger Hareide.

Norrmannen var i fjol tränare för norska storklubben Rosenborg, men lade efter säsongen ner tränarkarriären. Var tanken. Trots det så fanns anbud från utländska klubbar, men Hareide nappade först när Malmö FF ringde. 

- När Daniel ringde så var det inte så svårt. Jag har sagt att jag inte ville tillbaka till tränargärningen. Det var några klubbar som ville ha hjälp, nödhjälp. Men det fanns ingen chans. 

ANNONS

Hur känns det att komma tillbaka från pensionen?
- Det blev lite speciellt. Under vårsäsongen har jag haft förfrågningar från klubbar i Europa, men det har inte tilltalat mig. Det här är två månader av mitt liv, och den här föreningen har varit speciell för mig. Därför sitter jag här, säger Hareide.

Hareides avtal med Malmö FF gäller säsongen ut.

Publicerad 2022-09-06 kl 18:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto