Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Harmoni i Blåvitt: "Bara ösa på nu"

Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. Inga nya skador, inga nya avstängningar, inga nya krisrubriker. För tillfället mår IFK Göteborg bra.
- Det har varit mycket glädje och harmoni i veckan, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Klarblå himmel, lugna vindar och höga skratt. En bild av lördagens förmiddag på Kamratgården, men också en bild av ögonblickets IFK Göteborg.

Efter en knackig säsongsstart med rubriker om både tränarmissnöje och spelaruppror lunkar den blåvita vardagen på ganska stillsamt.

De har starka 4-0 mot GIF Sundsvall att luta sig mot. Dessutom innehåller skadelistan inte fler namn än Benjamin Zalo och Patrik Karlsson Lagemyr.

- Det har varit väldigt bra träningar i veckan med bra tempo och påkopplade spelare. Mycket glädje och harmoni. Det känns bra, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

- Och om vi räknar bort "Paka" och "Banjo" så är det tre raka matcher utan skador och avstängningar. Men det ska vi inte prata om för mycket för då händer det något direkt.

Thomas Rogne:

- Det har varit bra harmoni i gruppen egentligen hela året. Vi känner att vi har gjort mycket rätt, men inte riktigt fått utdelning. 

Under söndagen väntar hemmamatch mot Elfsborg. Ett lag som också har brottats med svaga resultat och svarta rubriker. Nu har de dock radat upp två raka segrar.

- De har ett antal högklassiga spelare. Jebali (Issam) är självklart en centralfigur i deras offensiva spel. Det är ett bra fotbollslag och vi känner varandra väl. Det blir ingen match med massa överraskningar på det sättet, säger Lennartsson och tillägger:

- Vi har stort självförtroende och trygghet på hemmaplan. Vi gjorde en bra match hemma mot Kalmar (3-0) senast så det är bara ösa på nu.

Fakta: Läget i IFK Göteborg

Matchtrupp: Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, Emil Salomonsson, David Boo Wiklander, August Erlingmark, Scott Jamieson, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Sebastian Eriksson, Mix Diskerud, Mads Albaek, Sören Rieks, Martin Smedberg-Dalence, Lawson Sabah, Henrik Björdal, Tobias Hysén, Mikael Boman, Elias Omarsson, Sebastian Ohlsson

Trolig startelva: Dahlberg - Salomonsson, Bjärsmyr, Rogne, Eriksson - Björdal, Diskerud, Albaek, Rieks - Hysén, Boman

Saknas: Benjamin Zalo, Patrik Karlsson Lagemyr

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-27 kl 13:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons