Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HBK-ilska efter sena kvitteringen: "Solklar frispark"

Allsvenskan

HBK släppte in en sen kvittering mot Mjällby.
Nu menar Malkolm Nilsson Säfqvist att det inte borde ha blivit mål.
- Vi skulle ha haft en solklar frispark, säger målvakten till Discovery+. 

Foto: Bildbyrån/Discovery+.

Halmstads BK kryssade under torsdagen mot Mjällby AIF på Örjans vall i allsvenskan. HBK såg ut att vara på väg mot en seger och ett trendbrott efter fyra raka matcher utan vinst, men släppte in en kvittering i den 93:e minuten. Dessförinnan hade HBK-målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist räddat en straff och såg där och då ut att bli stor hjälte.

Nu uttrycker Nilsson Säfqvist irritation över det insläppta målet på övertid. Han menar att det skulle ha blivit frispark till HBK, då Mjällbys Ivan Kricak rev sönder Sadat Karims tröja i straffområdet precis före Jacob Bergströms mål. 

- Det var egentligen inget mot mig, det var första-situationen när Sadats tröja revs sönder som är en solklar frispark, men det är väl fem-sex situationer som gått emot oss och det är väl bara allsvenskan som välkomnar oss hem, säger han till Discovery+ och fortsätter:

Annons

- Det är klart att det är skitsurt att släppa in den och framför allt när vi skulle ha haft en solklar frispark, men de skapade lägen och en straff. Det är klart att de skapade lägen, men när det stod 93 minuter på klockan och det var fem minuters tilläggstid, vi hade en 1-0-ledning och de missade en sådan grej, så är det klart att det är surt.

Om straffräddningen säger målvakten så här:

- Vi har gått igenom gamla straffar som de har slagit och vår målvaktstränare gör alltid ett fantastiskt jobb med att förbereda oss kring var de ska lägga den. Jag var iskall, stod kvar och låg kvar med benet, säger målvakten.

Nilsson Säfqvist berömmer vidare Mjällby och anfallaren Jacob Bergström, men tycker samtidigt att HBK var förtjänt av tre poäng den här kvällen.

- Mjällby är ett jättetungt lag med en centertank (Jacob Bergström) där fram, som skulle springa igenom en betongvägg om det skulle vara så. Jag tycker att vi gjorde det okej försvarsmässigt, även om de skapade vissa lägen. Det visste vi också att de skulle göra, då de är så tunga, men jag tycker även att vi hade lägen för att stänga matchen, så det är klart att det kanske omedvetet sjönk in en osäkerhet, säger målvakten och fortsätter:

Annons

- Jag säger inte att vi var dåliga, men det sitter i från tidigare matcher, då vi släppt in tidiga mål i andra halvlek. Det gäller att vi är extremt noggranna och nu klarade vi oss till den 93:e minuten, så det är väl ett framsteg, men det är klart att vi behöver trepoängare och framför allt här på hemmaplan, där vi är otroligt starka. Det är jättesurt och de skapade chanser, men jag tycker att vi förtjänade tre poäng efter arbetsinsatsen som vi gjorde i dag.

Halmstads BK har nu fem poäng efter sex matcher och ställs härnäst mot Elfsborg borta på måndag i allsvenskan. HBK är placerat på 14:e-plats i seriespelet. 

Publicerad 2021-05-13 kl 19:37

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto