POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
HELSINGBORG

Accam till VM kan innebära ekonomisk jackpot för HIF

Foto: SCANPIX

Om Helsingborgs anfallare David Accam blir uttagen i Ghanas landslag till VM kan Helsingborg få upp till 870 000 kronor i ersättning.
- Alla pengar är viktiga i det läge vi befinner oss, säger sportchefen Jesper Jansson till Expressen.

Helsingborg kan få ett rejält tillskott till sin svaga ekonomi. Om David Accam blir uttagen i Ghanas VM-trupp betalar Fifa ut ersättning till klubben. Summan som betalas ut är 2800 dollar om dagen och börjar betalas ut två veckor innan VM och slutar när spelaren blir utslagen ur VM. Maximalt, om Ghana går till final, kan ersättning till Helsingborg bli 870 000 svenska kronor. HIF lär alltså hålla ett par extra tummar för att Ghana ska gå långt i sommarens mästerskap.

- Det hade varit välbehövligt. Det är tajt sedan tidigare och jag tror att den tragiska händelsen i samband med premiären mot Djurgården gör att vi tappar publikintäkter jämfört med budget den här säsongen, säger sportchefen Jesper Jansson till Expressen.

David Accam har bara blivit uttagen en gång tidigare, i VM-kvalet mot Sudan. Men Jesper Jansson tror att den snabbe anfallaren ändå har stora chanser att bli uttagen till VM-truppen.
- Med sin snabbhet har han en spetskvalitet som gör att han kan hävda sig på hög nivå, både när det gäller landslagsfotboll och klubblagsfotboll.

Ghana var oerhört nära, en straff i ribban, att gå till semifinal i VM i Sydafrika. I Brasilien har man lottats i en riktigt knepig grupp med Portugal, Tyskland och USA.

Publicerad 2014-04-16 kl 16:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå