Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AVSLÖJAR: Attas straff skärps - två matchers avstängning

Helsingborg

Helsingborg ville häva Walid Attas röda kort.

Men Uefa skärper straffet – till två matchers avstängning.

- En extremt hård dom, säger Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se.

Foto: Nigel Treblin, AP/Scanpix

Walid Atta

Det var i slutet av Europa League-mötet med Hannover som en kontroversiell situation uppstod. HIF hade hämtat upp ett tvåmålsunderläge till lika, 2-2, när Peter Larsson hamnade i närkamp med en tysk spelare. Enligt reprisbilderna kan mittbacken ha varit på bollen, vid kanten av straffområdet, men domaren Fredy Fautrel blåste för straff och målchansutvisning.

I samma sekvens tycktes han även ta fel på gärningsmannen. Den som fick lämna planen var nämligen inte Larsson – utan försvarskollegan Walid Atta. Sedan korrigerade Fautrel sitt domslut, genom att även visa ut Peter Larsson.

Inom Helsingborg var tonläget mycket irriterat efteråt, och man lämnade både in en protest och överklagade Attas röda kort till Uefas disciplinnämnd. Men nu står det klart att de försöken förblir verkningslösa.

Annons

- Vi har fått svar i eftermiddag och det blir så att Larsson missar en match, mot Levante. Walid Atta stängs av i två matcher och därmed är det färdigspelat för honom i Europa för den här gången. Vi har ju bara två gruppspelsomgångar kvar, säger klubbdirektör Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se.

Vad säger ni om beskedet?

- Man går fullständigt på domarens berättelse. Den grundar sig på att Walid vidrör hans arm när de pratar om situationen på planen. Det är det han faller på.

Fautrel anser att Atta agerat hotfullt?

- Nej, han skriver inte i så hårda ordalag. Det står bara att de befunnit sig nära varandra och att Walid lade en hand på hans arm. Tydligen räcker det för två matchers avstängning.

Hur kan ni agera nu?

- Det går att överklaga ytterligare en gång, men det känns tämligen chanslöst att vinna gehör. Jag tror inte att vi kan få någon framgång i detta. Domarens karriär skulle naturligtvis vara förstörd om han medgav att han begått ett misstag och visat ut fel person, säger Myllenberg.

Annons

Du tror att han försöker skydda sig själv i det här?

- Jag hoppas naturligtvis att han utgår ifrån sanningen. Men det intressanta är att det kroppspråk Walid Atta fälls för, det använde Fredy Fautrel själv minuten senare när han pratade med Pär Hansson och skulle förklara sitt agerande. Åt ena hållet kan det tydligen vara okej.

Kan man inte utgå ifrån videoupptagningar när man granskar händelsen?

- Jo, vi skickade med en sekvens til Uefa. Men det går ändå inte att verkligen bevisa att vår tolkning är precis korrekt. Inte när domaren säger något annat. Det här är tråkigt, särskilt för Walid Atta som blir extremt utsatt av den här hårda domen, säger Paul Myllenberg.

Publicerad 2012-11-16 kl 16:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto