POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
HELSINGBORG

”Det är totalt vansinne” – Hårda kritiken mot HIF efter manifestet, nu kan Olympia bojkottas

Foto: SCANPIX

På söndag måste alla åskådare på Olympia skriva under ett manifest – annars får man inte komma in på arenan.
- Det är totalt vansinne. Jag tänker inte gå på Olympia så länge det kravet finns, säger SFSU:s Linus Jensen till fotbollskanalen.se.

Förra veckan gick Helsingborg ut med ett manifest mot våld och hat inom fotbollen. Alla supportrar måste godkänna och skriva under manifestet – annars nekas man inträde till arenan.

Det kompromisslösa manifestet lanserades dagen efter supportergrupperingar inom Helsingborg gått ut med ett eget manifest mot våldet. I manifestet stod det att alla supportrar skulle ta sitt eget ansvar och ta tag i problemen med hatramsor och hat i allmänhet. Sedan kom klubbens manifest.
- Överlag så är det egentligen bra punkter som kommer fram. Men jag tycker genomförandet, det är så kontraproduktivt. Det är sånt totalt vansinne att det inte finns ord, säger Helsingborgssupportern och SFSU:s styrelsemedlem Linus Jensen.

Under tisdagen meddelade supporterklubben Kärnan att stora delar av verksamheten läggs på is tills vidare, orsaken ska vara att föreningen inte klarar av den stora arbetsbördan som lagts på dem efter den senaste tidens händelser.

Linus Jensen tror att konsekvenserna av Helsingborgs manifest kan bli att många supportrar tar avstånd och att stämningen på läktaren dör ut.
- Utan klackkärnan på matcherna så kommer stämningen i långa loppet försvinna helt från matcherna.

Flera supportrar har regerat starkt på HIF:s manifest och tvång till att skriva under, och det kan leda till en bojkott av matcherna på Olympia.
- Jag tänker inte gå på Olympia så länge det kravet finns, säger Linus Jensen.

I kölvattnet av kritiken har HIF lagt upp svar på frågor som uppstått kring manifestet.

Publicerad 2014-04-09 kl 14:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå