POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
HELSINGBORG

Disciplinnämnden: Då kommer beslutet om HIF-Dif

Tidigast i slutet av veckan, senast i början av nästa, kommer beskedet hur det blir med den avbrutna matchen mellan Helsingborg och Djurgården i den allsvenska premiäromgången.

Den allsvenska premiären mellan Helsingborg och Djurgården bröts efter att en djurgårdssupporter misshandlats till döds innan matchen och bortapubliken, när de fick dödsbeskedet, valde att storma planen för att avbryta matchen.

Det har sedan dess spekulerats i vilket beslut disiplinnämnden kommer att fatta. Det man har att ta ställning till är dels vad som ska göras med matchen. Där finns bland annat alternativen att Djurgården döms för planstormingen och förlorar matchen med 0-3, men även att matchen återupptas vid ställningen 1-1 som det var när den bröts. Dels ska beslut fattas om eventuell bestraffning för de förseelser som begicks inne på arenan. Besluten är dock separata och påverkar inte varandra.
- Det ena förutsätter inte det andra eftersom det finns en skrivelse som säger att om särskilda skäl föreligger kan man gör si och om synnerliga skäl föreligger kan man göra så. Besluten är inte beroende av varandra, säger disciplinnämndens Andreas Göransson till fotbollskanalen.se.

Det som väntar nu är att klubbarna ska yttra sig i frågan, sedan kommer beslut.
- Till att börja med har båda föreningarna på sig till onsdag att yttra sig. Sedan ska alla parter få ta del av alla handlingar. Det är långt från säkert att allt är klart för beslut under den här veckan. Det kan bli i början av nästa vecka, säger Göransson.

Publicerad 2014-04-07 kl 11:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå