POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
HELSINGBORG

Hansson mot HIF-förlängning: “Nära nu”

Landslagsman och ständigt proffsaktuell - men Pär Hansson stannar i HIF. Nu är målvaktsstjärnan så gott som överens med klubben om en förlängning.
- Jag tror det löser sig, säger Hansson.

Pär Hansson har studerats av bland andra Ajax, och efter flera år som en absolut toppmålvakt i allsvenskan har en flytt utomlands ständigt varit på tapeten. Samtidigt går kontraktet med Helsingborg ut i juni nästa år. Men en förlängning är nu mycket nära. Hansson har ambitionen att gå utomlands, men den kontraktsförlängning som uppges vara på tre år är inget som kommer sätta käppar i hjulen, tror landslagsmålvakten.

– Som målvakt kan hålla på lite längre och man behöver inte ha lika bråttom som utespelare. Det jag och HIF diskuterat är hur vi tar nästa steg. Skulle det komma en klubb som vill ha mig så vill man ju inte att HIF sätter stopp. Samtidigt måste det finnas ett marknadsmässigt bud som gör att klubben är nöjd. Det är det vi har pratat om och jag tror det löser sig, säger Pär Hansson till Alltidfullsatt.se.

HIF:s sportchef Jesper Jansson bekräftar att det är nära med en förlängning och är inne på samma spår som Hansson vad gäller utlandsklubbar.

– Vi är nära nu och har en bra dialog. Vi vet hur ramarna ska se ut och gör allt för att uppfylla kraven, men sen kan vi inte bryta nacken heller. Vi diskuterar ett längre kontrakt samtidigt som vi vet om hans ambitioner och där är vi på samma sida. Men det ska vara rätt klubb också, säger Jansson.

– Vi kan tycka att Pär är en målvakt världsklass, hans kvaliteter är inget att tveka på. Men marknaden styr priset.

En förlängning innebär också ett lönelyft för målvaktsstjärnan.

– Man hoppas ju det i alla fall. Man kanske spelar på den här nivån i runt 15 år så det är klart att ekonomin är jätteviktig. Sköter man sina kort rätt under den här tiden man är fotbollsspelare, så har man bra förutsättningar den dagen man slutar, säger Pär Hansson.

Publicerad 2012-09-04 kl 15:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå