POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
HELSINGBORG

Hareide bekräftar - slutar i Helsingborg

Foto: Scanpix

Åge Hareide flyttar hem till Norge.

Matchen mot Twente blir hans sista.

- Vi har väldigt nöjda med honom hela vägen, säger Jesper Jansson till fotbollskanalen.se.

I en intervju med norska Nettavisen berättar Åge Hareide att han och HIF går skilda vägar efter att Europa League-gruppspelet avslutas 6 december.

- Ja, jag är färdig i Helsingborg. Mitt kontrakt går ut och jag kommer att flytta hem till Molde, säger han till sajten.

När fotbollskanalen.se pratar med Jesper Jansson påpekar han att ingen dramatik ligger bakom beskedet. Parterna var hela tiden inställda på att sejouren med Hareide var en kortsiktig lösning.

- Vi har varit väldigt, väldigt nöjda med Åges insats. Vi visste ingångsvärdena båda två, säger sportchefen.

I enlighet med sin tidigare linje vill han inte uttala sig närmare om tränarfrågan - eller ens svara på om Hareides avsked är skrivet i sten.

- Det är som med spelartruppen. Vi kommunicerar när något är helt klart. Men sett till att vi gick in i det här med ett kortare avtal kunde vi inte vara mer belåtna med Åge, säger Jansson.

Hareide själv betonar också att det inte finns några "hard feelings" mellan honom och HIF.

- Vi har haft en fin dialog hela vägen. Jag visste från början att det rörde sig om sex månader. Det var min intention, säger han till Nettavisen.no.

Vad vill du göra framöver?

- Jag har lust att göra många saker. Men med tanke på att jag ägnat mig åt tränargärningen ett bra tag vill jag gärna ta semester innan jag fattar ett beslut.

Roar Hansen är storfavorit att ersätta Hareide. Som fotbollskanalen.se tidigare rapporterat kan han bli fri att byta arbetsgivare när Öster i sin tur värvat någon för att fylla vakansen. Den småländska föreningen är på jakt efter Andreas Thomsson, tidigare Åtvidaberg.

Publicerad 2012-11-27 kl 20:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå