POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
HELSINGBORG

Helsingborgs budget klar: "Nu kan Jansson börja trycka på knapparna"

Foto: Scanpix

Helsingborg har spikat budgeten. Nu får Jesper Jansson förhandla med de spelare han vill behålla.

- Jag har inte hört något ännu, säger Mattias Lindström till fotbollskanalen.se.

De senaste två dagarna har HIF-ledningen suttit i möten och diskuterat framtiden. Efter flera framgångsrika år, med kontinuerligt Europaspel och dyra spelarförsäljningar, står man inför en bistrare vardag. Det handlar om att möta en sviktande konjunktur med en tajtare ekonomisk kostym.

På sikt tänker skåningarna omfördela resurserna och satsa mer på ungdomssidan än tidigare – vilket ska minska lönetyngden i seniortruppen.

Men ur ett kortare perspektiv blir kostnadsmassan relativt oförändrad.

- Det blir inga större skillnader redan nästa säsong. Men längre fram vill vi ta fram fler spelare ur de egna leden, och konkurrera på det sättet. Jag vet att många resonerar så, men vi i HIF känner att vi har traditionen, erfarenheten och ambitionen som krävs för att lyckas, säger klubbdirektör Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se.

Måndagen och tisdagens sammanträden innebär även att Jesper Jansson, sportchefen, vet hur mycket pengar han har att röra sig med till nästa år. De kommande veckorna blir avgörande, för tanken är att hela truppen ska spikas före julledigheten som inleds 8 december.

- Jesper har naturligtvis varit på banan hela tiden, men nu kan han trycka på knapparna också. Jag kan inte säga exakt vilka spelare vi behåller och inte, för självklart finns det motparter också vid förhandlingsbordet. Men vi vet vad vi vill och kan gå vidare med de sakerna, säger Myllenberg.

Har ni redan nu kontaktat till exempel Mattias Lindström, Nikola Djurdjic och Alejandro Bedoya?

- Det är det jobbet vi har att göra nu. Utan att gå in på individnivå vill vi komma i land med hur nästa års trupp ser ut före vintervilan.

När fotbollskanalen.se talar med Mattias Lindström har han inte hört något om en eventuell förlängning – men beskedet väntas inom kort.

- Jag läste också att de börjar få budgeten på plats och att Jesper Jansson fått sitt handlingsutrymme. Men det är inget nytt ännu. Jag räknar med att veta mer i slutet av veckan, säger Lindström.

Publicerad 2012-11-27 kl 17:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå