Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

HIF är mitt i guldstrid - då bygger Roar Hansen nytt

Långtidsskador, spelarförsäljningar och inte en seger på tre matcher. Helsingborgs form från vårsäsongen är som bortblåst.

- Det har blivit en liten ombyggnad mitt under säsongen, säger tränaren Roar Hansen till fotbollskanalen.se.

Helsingborgs sommar har varit händelserik. Alejandro Bedoya förlängde inte sitt kontrakt, May Mahlangu är långtidsskadad och i gårdagens match mot Mjällby fick Roar Hansen se sin anfallsstjärna David Accam dra på sig ett rött kort. Dessutom tvingades den så skadeförföljde Walid Atta återigen kliva av plan med en fotskada.

In har istället islänningen Arnór Smarason och Imad Khalili kommit - och Helsingborg har tappat greppet om guldstriden.

I går blev det förlust med 4-3 mot Mjällby, lagets tredje raka match utan trepoängare och HIF har onekligen prickat in ett illa valt tillfälle för en formsvacka.

- Det har säkert med att göra att vi har förändringar i gruppen med flera som har försvunnit. Sen har vi några nya spelare och då har det inte satt sig riktigt. Så det har ju blivit en liten ombyggnad mitt i säsongen. Men det är ingenting att gråta över, säger Roar Hansen till fotbollskanalen.se.

 

Om vi ser till det spelmässiga; vad är det som inte har fungerat för er på slutet?

- Vi har inte den rörligheten. Och i och med att vi inte har det så tappar vi otroligt mycket boll på fel ställe. Sen är det ju också så att vi faktiskt har motståndare som har lyckats klura ut hur de ska slå oss.

 

Hur ser du på guldstriden – har ni råd att få en sådan här dipp när det inte är så många matcher kvar?

- Jag läste nånstans att någon tyckte att jag inte fokuserat på guldstriden… Så nu vill jag faktiskt säga att vi vill vinna varje fotbollsmatch så det förstår nog folk att vi inte tänkt ge oss i första taget. Men samtidigt måste vi vara nyktra – och det ser ju alla att det inte riktigt ”hakar i” som vi vill. Men vi kan inte springa runt och tycka synd om oss själva.

Och om någon tvivlat på att HIF har det som krävs för att vara ett guldlag senare i höst ger nu Roar Hansen svar på tal.

- Jag tror inte att det finns någon annan ambition i gruppen. Det vill jag avfärda å det bestämdaste. Om någon har fått känslan av att vi inte vill vara där så tror de fel. Men samtidigt kan vi inte blunda för att det har hackat lite.

Publicerad 2013-08-20 kl 17:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons