Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

HIF värvar Accams polare: "Behöver bredda truppen"

Helsingborg fortsätter att värva. Idag skrev 19-årige Ema Boateng på för tre och ett halvt år.

- Han påminner en del om Accam, säger Jesper Jansson till klubbens hemsida.

I veckan värvade Helsingborg islänningen Arnór Smarason. Idag gjorde man klart med nästa nyförvärv. Ema Boateng, 19, som tidigare spelade ihop med David Accam i akademin "Right to dream", har skrivit på för skåningarna.

- Jag har pratat med David och han har bara gott att säga om HIF. Det är också det intryck jag fick av klubben när jag var här i somras. Jag vill verkligen spela för HIF och är glad över att få representera HIF-tröjan, säger han till klubbens hemsida.

Även från HIF:s sida har man förhoppningar om en "ny" Bangura.

- Accam känner Ema väl och har gett oss goda omdömen. Vi vet vad vi får för spelare med Boateng, han påminner en hel del om Accam, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson och fortsätter.

Ema Boateng kommer närmast från spel på College i Santa Barbara i USA. Där stod 19-åringen för fyra mål och fyra assist på 18 matcher.

- Vi behöver bredda truppen, vi har haft många skador i våras och är ännu inte kvitt med alla. Jag tänker närmast på Uronen och Bouaouzan. Vi tänker både kortsiktigt och långsiktigt i värvningen och som vanligt ser vi mycket kring "balansen" i truppen i förhållande till ålderstruktur, spelartyper, nationaliteter etc.

Boateng har skrivit på för tre och ett halvt år.

Publicerad 2013-07-19 kl 15:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons