POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Inga hard feelings för Bojanic

Bojanic ställs mot sitt förra lag.

Darijan Bojanic lämnade IFK Göteborg för Helsingborg under uppmärksammade former under fjolåret. Nu ställs lagen mot varandra i kvartsfinalen i Svenska Cupen.
– Det är inga hard feelings från mig, säger Bojanic till fotbollskanalen.se.

Den spelskicklige mittfältaren lyckades aldrig riktigt i IFK Göteborg och köptes loss av Helsingborg under sommaren 2014.

– Det är bra, mycket bättre. Redan efter en månad härnere så kändes det som jag varit här i ett år. Jag kom in i gruppen väldigt bra och det känns som vi gör mycket mer utanför planen ihop här. Jag trivs väldigt bra får jag säga, säger Darijan Bojanic till Helsingborgs Dagblad.

Darijan Bojanic trivs alltså, kanske lite för väl - han har till och med känt sig så bekväm att han somnat vid en träning.

– Jag var väl lite av en nattmänniska kan man säga. Jag var uppe och spelade spel och var trött på träningarna. Jag försov mig någon gång och somnade på någon träning, säger han till Helsingborgs Dagblad.

– Vi skulle ha ett möte i samlingsrummet och jag låg och väntade på att samlingen skulle börja. Men så råkade jag somna på min plats och missade hela samlingen. Sen var jag med och tränade.

I Helsingborg blev det tio matcher och ett inhopp och ett spelmässigt lyft för Bojanic under hösten. Nu är Roar Hansen utbytt som tränare till förmån för Henrik Larsson. Något som Bojanic är lite tudelad över.

– Lite tråkigt att Roar inte är kvar, han har ju betytt mycket för mig. Men Henke är bra, riktigt bra. Han har ju en helt sjuk karriär bakom sig så man lyssnar ju verkligen på vad han säger. Diskuterar man något så vet man ju att han har rätt. Det är bara att ge med sig, säger Bojanic.

Årets Helsingborg, hur bra är ni?
– Vi har ett bra lag, just nu har vi ju haft en hel del skador men många spelare är på väg tillbaka. Jag tycker det finns kvalité att slåss med alla lag. Nu till helgen mot Blåvitt så är de väl lite favoriter eftersom de har hemmaplan men vi kan absolut slå dem.

Vad säger du om årets IFK Göteborg?
– IFK är alltid IFK, ett bra lag med flera duktiga spelare. Vibe är ju i sjuk form, helt ärligt, jag förstår inte hur han kan vara kvar i allsvenskan. Det trodde jag aldrig. Sen har de fått in Sebastian Eriksson på mitten och det är en klasspelare, han kommer tillföra mycket. Bjärsmyr också, ledaren. Ja, det är ett bra lag men det är vi också.

Speciellt att mötas igen? 
– Det känns inte så speciellt faktiskt, jag lämnade ju för att få speltid och det har jag fått här. Jag har lite kontakt med några i laget men det är inga hard feelings från mig, verkligen inte.

Publicerad 2015-03-12 kl 12:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå