Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Jansson om HIF:s trupp: ”Vi har haft en väldig omsättning på spelare”

Foto: Bildbyrån

HIF slutade femma i Allsvenskan 2013.

Men någon storsatsning inför 2014 blir det inte.

- Vi kan inte bara skrika efter nytt hela tiden, säger sportchefen Jesper Jansson till HD.

HIF såg länge ut att gå mot guldet i Allsvenskan och imponerade framförallt under vårsäsongen då man vann de flesta matcherna och dessutom öste in mål. Men på hösten kom svackan – och HIF slutade femma i Allsvenskan, vilket innebar missat Europaspel 2014. Men någon storsatsning inför nästa säsong blir det inte.

- Går man in och granskar ser man att vi haft en väldig omsättning på spelare de senaste säsongerna. Det går inte att bara skrika efter nytt hela tiden, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till HD.

- Det är väldigt viktigt med kontinuitet och vi vill vara en utvecklande klubb på hög nivå. Vi har många spelare som är på rätt väg.

Inför säsongen som precis tagit slut hämtade Helsingborg in Roar Hansen som ny tränare. Då var tanken att man skulle leta nyförvärv i närområdet istället för utomlands.

- Vi vill bli bättre på att utveckla egna produkter och spelare från närområdet. Klart att vi måste titta längre bort också, men huvudrekryteringen ska ske i närområdet.

- Vi har i grund och botten gjort det bra. Men ibland blir man tvungen att sälja spelare eller drabbas av skador, då hamnar man lite i obalans. Vi ska komma ihåg att vi haft en skadedrabbad säsong.

HIF hade under stora delar av säsongen spelare som May Mahlangu, Jere Uronen och Walid Atta skadade.

Publicerad 2013-11-13 kl 08:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons