Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

LUNDHS PODCAST: Henke om tårarna: "Delar en historia med Klas"

I podcasten ”Lundh” berättar Henrik Larsson om bearbetningen av sorgen efter Klas Ingessons och sin egen brors bortgång.
– Delar en historia med Klas, säger han.

Under den sista omgången i Allsvenskan så hölls en tyst minut för Klas Ingesson på alla arenor. På Falkenbergs idrottsplats blev det extra känslofyllt där landslagskamraten Henrik Larsson inte kunde hålla tillbaka tårarna. Efter den tysta minuten omkramades den gamla anfallaren av Mjällbyspelaren Christian Wilhelmsson.

I podden "Lundh" berättar nu Henrik Larsson om sorgen efter Klas Ingesson.
– Han var med när jag kom in i de svenska landslaget och var en av stöttespelarna i de landslaget. Vi har en historia tillsammans då vi framförallt under VM 94 gjorde något helt fantastiskt.
– Det var dels den historian och de lilla jag lärde känna av Klas som var anledningen till att jag grät i sista matchen.

Sorgen efter Klas är inte den första mörka stunden i Henrik Larssons liv. Under sitt sommarprat i P1 som han gjorde 2011, berättade han om sin lillebror som avled efter en mångårig kamp mot sitt missbruk.
– Någonstans fungerar människan så att man går vidare för att inte hänga kvar i någonting som är väldigt sorgligt. Man glömmer aldrig, men man måste gå vidare för att orka leva.

Hur var det att kliva fram och göra det starka programmet?

– Det var inte lätt eftersom jag inte är känd för att prata så där jättemycket. Men jag kände samtidigt att det var rätt läge och det var skönt att få det sagt och bearbeta hela grejen med min bror.

Publicerad 2014-11-12 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons