POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

LUNDHS PODCAST: Zetterberg jämför ”Henke” med Mourinho: ”Skyddar spelarna på samma sätt”

Henrik Larssons tro på spelarna var en stor orsak till att Falkenberg höll sig kvar i Allsvenskan.
Det menar Pär Zetterberg som också hyllar hans förmåga att skydda dem.
- Precis som de stora tränarna tar han alltid all kritik, säger förre mittfältaren i podcasten ”Lundh”.

När Henrik Larsson anlände som huvudtränare till Falkenberg inför säsongen 2014, hade han den tuffa uppgiften att försöka hålla kvar den lilla klubben i Allsvenskan. Pär Zetterberg var bland annat en av dem som jobbade för att han skulle komma och 44-åringen är mest imponerad över Henkes sätt att hantera situationer när han och spelarna är pressade. Det är en match som ur den aspekten sticker ut lite extra.

- I den viktiga derbymatchen mot Halmstads BK när vi förlorade med 0-4 tog Henrik all kritik mot sig vilket han brukar göra. Om man tittar på dem större tränarna som Mourinho till exempel gör han på samma sätt. Förlorar han en stor match så tar han alltid allt på sig och Henrik har lärt sig det från tiden då han själv tränades av dem stora namnen. Han tonar ner besvikelsen från spelarna och gör att de motiverar sig inför nästa match.

Zetterberg menar även att det i kombination med noggrannheten gör att Henkes framtid som tränare ser ljus ut.

- Han är så kompetent, han vet vad han vill. Han var ungefär likadan som spelare då han sätter tydliga ramar och krav på spelarna. Samtidigt är han duktig på att skydda sina spelare då han säger allt inom omklädningsrummet. Han går aldrig ut i pressen och kritiserar någon. Linjerna är tydliga och träningarna är bra.

- Jag ser alla möjligheter, men nu är det kanske viktigt för honom nu när han är i sin hemstad där förväntningarna är enorma. Kan han få Helsingborg på fötter som Falkenberg har han en fantastisk karriär framför sig, säger Pär Zetterberg i podcasten ”Lundh”.

Publicerad 2015-03-11 kl 12:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå