Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

"Mahlangu blir svår att ersätta"

May Mahlangu kommer missa resten av säsongen. Ett tungt avbräck för ett guldsatsande Helsingborg.

- Det är inte enkelt att ersätta honom, säger sportchefen Jesper Jansson till fotbollskanalen.se.

May Mahlangu slet av hälsenan under söndagens träning. Ett tungt avbräck för ett Helsingborg som är med och slåss om det allsvenska guldet. Och nu står det klart att mittfältaren kommer missa resten av säsongen.

- Det känns tungt, men mest för Mays skull. Det är viktigt att han rehabtränar nu så han kan komma tillbaka, säger Helsingborgs sportchef Jesper Jansson till fotbollskanalen.se.

Men skadan är även tung för Helsingborg som lag.

- Det är klart att det inte är enkelt att ersätta honom. Han är en av de absolut bästa spelarna i Allsvenskan, säger Jansson.

Hur ska ni göra för att ersätta honom?

- Det får vi göra på något sätt. Vi får titta på befintliga spelare eller så tittar vi på någon utifrån. Men just nu så försöker vi bara stötta May, säger han.

Mahlangu, som varit hett eftertraktad i Europa, sitter på ett utgående kontrakt med klubben. Det innebär att han kan ha gjort sin sista match i helsingborgströjan. Men det tror inte Jesper Jansson.

- Vi ser honom som en HIF-spelare. Sen om det blir att han fortsätter spela med oss i vår eller om han kommer tillbaka om två eller fem år, det får vi se. Men jag är övertygad om att vi kommer få se honom i Helsingborg igen.

Publicerad 2013-07-22 kl 14:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons