Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF jagar May Mahlangu - kan byta Helsingborg mot Malmö

Helsingborg

May Mahlangu kan byta Helsingborg mot Malmö.
Enligt uppgift till fotbollskanalen.se vill MFF värva HIF-stjärnan.
- Ja, jag har hört det, säger Jesper Jansson.

Foto: Bildbyrån

Allsvenskan 2013 är precis slut - då är en riktig transferbomb på väg att smälla av i Skåne. May Mahlangus kontrakt med Helsingborg är på väg att gå ut - enligt uppgift till fotbollskanalen.se ser nu rivalen Malmö FF sin chans att sno åt sig mittfältsstjärnan gratis.

- Ja, jag har hört det. De sista åren med May är att han har utvecklats hela tiden och har haft siktet inställt på en större liga i Europa. Det är kanske inte rätt att ta det steget då plus att om någon är en HIF:are så är det May Mahlangu, säger Helsingborgs sportchef Jesper Jansson till fotbollskanalen.se.

Blir du förvånad om han går till MFF?

ANNONS

- Ja, det skulle förvåna om han går dit.

Hur tror du att era fans skulle reagera?

- Ja, det är ju historiskt, men det är så det funkar. I detta fall sitter han på utgående kontrakt och han har varit tydlig med att han är HIF:are och att nästa steg är utåt.

- Vi har hela tiden velat diskutera det om det varit konkreta bud. Vi hade ett i somras innan han blev skadad, men det var inte på den nivån. Den stoppades men inte från vår sida, klubben gick vidare och sedan skadade han sig.

May Mahlangu flyttade till Helsingborg 2008 och har de senaste säsongerna varit en av allsvenskans bästa mittfältare - 2011 tog han SM-guld och utsågs till årets allsvenska spelare. Jesper Jansson hoppas att mittfältaren förlänger kontraktet och stannar i klubben.

- Han vet om att vi står med öppna armar. Sedan är det upp till honom att komma med hur han ser på situationen. Oturligt nog fick han en skada och det gäller att vara noga med besluten för hans framtid och karriär. I det läget vi är i just nu är att vi är beredda att ställa upp på hans premisser, att hjälpa till på den resan. Jag har svårt att se att någon annan kan erbjuda ett bättre upplägg för hans personliga utveckling, säger Jansson.
ANNONS

I somras åkte 24-åringen på en skada och därför befinner han sig nu i Sydafrika där han tränar för att komma tillbaka. Enligt uppgift till fotbollskanalen.se försöker Malmö FF:s sportchef Per Ågren komma i kontakt med Mahlangu för att diskutera en övergång.

- MFF vill ha Mahlangu. De jobbar för att få honom. Nu är det upp till honom själv, säger en källa till fotbollskanalen.se.
Publicerad 2013-11-04 kl 10:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto