Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

MFF och HIF i biljettvist med fans: "Individer måste ta ansvar"

Skåne laddar för ett glödhett derby mellan MFF och HIF.

Men matchen hotas av en biljettvist.

- Individerna måste ta ansvar, säger Paul Myllenberg till Helsingborgs Dagblad.

Den 25 september möts klubbarna på Olympia i vad som ser ut att bli en ren seriefinal av allsvenskan. Enligt vad HD skriver är efterfrågan på biljetter skriande stor, men en lucka i systemet skapar oro. Tidningen rapporterar att MFF-anhängare gått ut via olika nätforum för att uppmana folk att köpa öronmärkta barnbiljetter, istället för att betala fullt pris som vuxna.

Som brukligt är har Malmö FF fått sig tilldelat tio procent av arenans kapacitet, varav mer än hälften nu ska ha sålts som barnbiljetter. Båda föreningarna misstänker nu att majoriteten av dessa egentligen hamnat i händerna på folk som varken uppfyller kriteriet att vara under 17 år gamla, eller kan uppvisa giltiga studentlegitimationer.

ANNONS

– Vi har en tradition i Sverige där vi har lägre pris för barn, ungdomar och studenter. Missbrukar folk det så förstörs ju konceptet. Det är väldigt klumpigt om man som vuxen köper en barnbiljett, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till Helsingborgs Dagblad.

MFF och HIF har genom sina officiella hemsidor uppmanat alla supportrar att korrigera misstaget, genom att byta in barnbiljetterna. Den som gör det har rätt att lösa ut vuxenplatser, men får betala mellanskillnaden upp till ordinarie pris. Paul Myllenberg berättar att det rör sig om omkring 800 biljetter som berörs, och hanteringen av dem på matchdagen kan fördröja avsparken.

– Det är ingen otydlighet från vår sida. Om man gör något fel nu så gör man det medvetet, då får man ta konsekvenserna. Men väljer någon att ställa till med kaos så gör han eller hon det. Det är tråkigt om folk som älskar fotboll inte får komma in, säger Myllenberg.

– Vår personal jobbar för att rätt människor ska komma in på rätt ställe. Så är det alltid. Vi har en organisation som sitter i möte med polis, MFF och liknande inför matchen, det är en stor operation att arrangera ett derby. Men vi har klarat det förr.

ANNONS
Publicerad 2013-09-13 kl 08:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto