POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
HELSINGBORG

Mittbacksstjärnan lämnar HIF - kan hamna i MFF

Foto: Scanpix

Loret Sadiku

Loret Sadiku vill lämna Helsingborg.

Nästa klubb kan bli rivalen Malmö FF som enligt uppgift till fotbollskanalen.se har lagt ett bud på mittbacken.

- Han kommer inte att förlänga avtalet, säger agenten Hasan Cetinkaya.

Loret Sadiku har varit en av Helsingborgs bästa spelare och klubben hoppas förlänga kontraktet som går ut efter säsongen. Men nu kan fotbollskanalen.se avslöja att han inte kommer att skriva på ett nytt avtal med HIF. I stället kan 22-åringen gå till rivalen Malmö FF som har lagt ett bud.

- Jag kommenterar inte vilka lag som vill ha Loret. Det enda som är säkert är att han kommer att lämna Helsingborg och det är något som klubben vet om. Det har Loret redan sagt, säger Hasan Cetinkaya.

- Roar har varit en bra tränare för honom men nu är det dags att ta nästa steg. För både Lorets och Helsingborgs bästa borde det bli en övergång i sommar nu när det är klart att han inte förlänger.

Hur ser du på Malmö FF?

- En välmående klubb som spelar en väldigt bra och utvecklande fotboll.

Nu sitter HIF i en jobbig sits. Om klubben inte säljer Loret Sadiku i sommar kan han skriva på ett pre contract med Malmö FF och gå gratis efter säsongen.

- Vi har aldrig stoppat en spelare om budet är relevant, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

May Mahlangu lämnade er för IFK Göteborg och nu kan Loret Sadiku gå till Malmö FF - hur ser du på att era bästa spelare går till andra allsvenska klubbar?

- Det finns ingen anledning att gå till en allsvensk konkurrent av fotbollsmässiga grunder. Man ska kunna utvecklas lika bra här. Vår ambition är att vara en toppklubb i Skandinavien.

Helsingborg ligger åtta i allsvenskan och har bara fem poäng ner till Gefle på kvalplats. Förutom Loret Sadiku riskerar laget att även bli av med David Accam och "Abbe" Khalili. Enligt Expressen kan även Khalili gå till Malmö FF.

Det vore givetvis en rejäl smäll om HIF skulle tappa två av sina bästa spelare till MFF.

Publicerad 2014-06-03 kl 10:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå