Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

TV: HIF ny ledare - gav Elfsborg första förlusten

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

David Accam

Elfsborg är inte längre obesegrat i årets allsvenska. Det såg David Accam till när Helsingborg slog det regerande mästarlaget med 2-1 och återtog serieledningen.
-Vi är ödmjuka och vi är tacksamma, sade Helsingborgs tränare Roar Hansen efter segern.

Sedan kom Alejandro Bedoya:
-Det här visar att vi är på riktigt. Okej? Det går inte att säga att vi inte är det. Jag tycker att vi spelar den mest underhållande fotbollen i Sverige. Vi är det bästa laget. Nu måste vi bara fortsätta att visa det, sade Bedoya, som blev varnad mot Elfsborg och därmed missar Skånederbyt mot Malmö nästa vecka.

Det låg en stark doft av guldstrid över Olympia när de två senaste årens mästare drabbade samman inför 10 341 åskådare i den ljumna försommarkvällen.
Kanske var det David Accams rakvatten.

Oaktat valet av aftershave till toppmatchen var Helsingborgs 22-årige vänsterytter strålande, och satte 1-0 redan efter fem minuter. Alejandro Bedoya träffade bara luft med en cykelspark och Mattias Lindströms inlägg damp i stället ner framför Accam. En kroppsfint och ett rappt skott senare satt bollen intill Kevin Stuhr Ellegaards högra stolpe.

Målet var Accams fjärde för året. Det femte kom drygt en halvtimme senare.
Ardian Gashi spelade fram, David Accam tog sig förbi Tom Söderberg och dunkade in 2-1 till hemmalaget.

Däremellan hann Lasse Nilsson i misstänkt offsideposition tackla in 1-1 på en retur från Pär Hansson i den 21:a minuten.

Elfsborg kom till Helsingborg med fyra raka segrar i årets allsvenska bakom sig. Längre blev inte sviten. I stället såg ett mycket bra hemmalag, som vann sin sjätte raka match, till att Boråslaget förlorade på Olympia för femte året i följd.
-Helsingborg är ett av de absolut bästa lagen i allsvenskan, inget snack om det. För tillfället rent av det bästa, sade Anders Svensson.

Även hans tränare Jörgen Lennartsson berömde motståndet:
-Helsingborg var det bästa laget vi har spelat mot i år, sade Lennartsson.

Roar Hansen kör inte direkt Bedoya-style när han ombeds ge sin bild av årets HIF, men det går trots allt att få ur honom ett par slagkraftiga citat.
-Vi har spänt musklerna, sade Hansen och fortsatte:
-Jag är nöjd med hur laget har utvecklats både offensivt och defensivt.

Publicerad 2013-05-20 kl 21:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons