Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

HIF måste bryta HBK:s superfacit: "Det kommer bli en strid"

Allsvenskan Playoff

HELSINGBORG. Halmstads BK har inte släppt in mer än ett mål vid någon hemmamatch 2021.
Kravet på Helsingborgs IF är att göra minst ett för att ha chans på allsvenskan. 
- Det kanske är så att vi kommer med en trebackslinje och man-man, säger en skämtsam Jörgen Lennartsson.  

Foto: Bildbyrån

HIF förlorade det första kvalmötet om en plats i allsvenskan nästa år med 0-1. Det tvingar laget att gå framåt mot försvarsstarka HBK, som inte släppt in mer än ett mål hemma på Örjans Vall i någon allsvensk match. Nog så tufft för HIF, som i den första matchen inte sköt ett enda skott på mål.  

- Det är klart att vi måste göra mål. Det kommer så klart betyda att vi får skruva på en del delar i vårt spel. I en sådan match (hemmamötet) där reglerna är som de är blir det en jäkla balansgång i balansen på laget. Hur mycket man ska anfalla i förhållande till att man inte gärna vill släppa in ett mål på hemmaplan. Den frågan är delikat och ganska avgörande i sättet att agera, säger tränaren Jörgen Lennartsson.  

Annons

- För vår del handlar det om att skruva på den offensiva balansen en del och vi kanske måste göra en del saker annorlunda, en del saker bättre än vad vi gjorde senast - så hoppas vi att vårt offensiva artilleri höjs så mycket och har en så högre kvalité i utförandet att det slår ner deras defensiva kvalité.  

En del säger du, är du beredd att göra något radikalt?  
- Det kan vara så, men då hade jag inte berättat det här ändå. 

Det förstår jag.  
- Det kanske är så att vi kommer med en trebackslinje och man-man - man vet ju aldrig i fotboll! 

HBK släppte in blott 26 mål i allsvenskan men gjorde bara 21 framåt - sämst i hela serien. Playmaker.AI:s siffror visar att det borde varit betydligt fler. Enligt statistiken skapade laget chanser som är värda 35 mål, vilket placerar laget elva i den tabellen och högre upp än offensivglada Kalmar FF till exempel.  

Annons

HIF:s hade en betydligt mer väntad utdelning sett till expected goals, med siffran 43,92 gjorde laget också 43 mål. De släppte in 0,97 mål per match i superettan - nästan exakt samma som HBK:s 0,9 i allsvenskan.  

Mittfältaren Vladislav Kreida tror på en jämn match igen.  

- Jag tror att det blir en liknande match, med tuffa dueller och många andrabollar. Det är två lag som vill spela i allsvenskan nästa år så det kommer bli en strid. Vi har inget att förlora, vi behöver bara en vinst och går för den. I dag var säsongens sista träning och i morgon är den avslutande matchen - det är 90 minuter att ge sitt bästa i. Jag kan lova att varje spelare kommer ge hundra procent på planen, säger Kreida.  

Jörgen Lennartsson är optimistisk som alltid.

Annons

- Vi är laddade och ser fortfarande stora möjligheter i att fixa en plats i allsvenskan nästa år, genom en bra prestation. Vi vet så klart svårigheterna men ser också möjligheterna. Det ska bli kul, vi ser fram emot det jättemycket, säger HIF-tränaren. 

Publicerad 2021-12-14 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto