Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HIF-stjärnan är tillbaka - kan spela i Skånederbyt: "Jag är otroligt sugen"

Allsvenskan

HELSINGBORG. Wilhelm Loeper är tillbaka efter sin fotoperation.
Snart väntar ett derby, men redan i kvällens träningsmatch kan Helsingsborgsyttern få spela.
- Förhoppningsvis är jag med och gör ett par minuter, säger Loeper till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Wilhelm Loeper.

Helsingborgs IF:s högerytter drog på sig en dråplig skada några veckor innan säsongspremiären, när han sparkade i en stolpe och slog upp en tidigare skada. De efterföljande undersökningarna visade en fraktur, och istället för att springa runt på allsvenska vårplaner fick Wilhelm Loeper gå med ett stort skydd runt foten.  

3,5 månad senare är 24-åringen tillbaka efter en lyckad rehabiliteringsperiod.  

- Den har väl gått planenligt, det har rullat på bra. Kanske lite längre fram än vad vi hade planerat, tack vare att jag gjort en bra rehab och att skadan har läkt så pass bra. Så det känns skönt, säger Wilhelm Loeper. 

ANNONS

Du känner inte av något när du tränar? 
- Det är väl lite småsenor i foten som fortfarande håller på att gå tillbaka till full kapacitet. Men jag är så pass frisk nu att jag kan gå på typ hundra procent. 

Loeper är aktuell för spel i bortamötet med Malmö FF om sex dagar. Redan i kväll kan han göra sin återkomst på planen i träningsmatchen mot Jönköpings Södra.  

- Derbyt har varit målet hela tiden, jobbat mot det nu i tre månader. Jag har haft det som en klar och tydlig målbild, så förhoppningsvis är jag med i morgon (läs i dag) och gör ett par minuter. Det har jag planerat i alla fall och så får vi se hur det känns. Och förhoppningsvis är jag redo för att spela ännu mer sedan i derbyt, om jag gör det bra och lyckas ta en plats, säger Loeper.  

HIF har saknat sin kanske bästa spelare från fjolåret. Det var då som Loeper vann superettans assistliga för andra året i rad, och även gav HIF ledningen i den avgörande kvalmatchen mot Halmstads BK. Elva matcher in i den allsvenska återkomsten ligger dock Skånelaget sist i tabellen.  

ANNONS

- Det är så klart att det varit jobbigt att följa matcherna från sidan, när man inte kunnat vara med och bidra. Jag har sagt det förut, jag tycker att säsongen kanske överskuggas lite av de två "sexpoängsmatcherna", förlusterna mot Värnamo och Degerfors. Med en annan utgång i de matcherna så kanske vi hade sett på de första elva matcherna med lite andra ögon, säger Loeper och fortsätter:

- Men nu så var det torsk i dem och kanske våra sämsta prestationer också, vilket gör att de andra prestationerna som vi haft, som varit stundtals bra, kanske har överskuggats av just dem två matcherna.

Hur sugen är du på att visa upp dig nu?  
- Jag är otroligt sugen. Förhoppningsvis kan jag försöka komma in i en bra form, där jag känner att jag kan ge hundra procent hela tiden. Jag är ganska beroende av det, känns det som med min spelartyp, att jobba hårt och mala ner motståndarna. Så förhoppningsvis är jag i den formen snart. 

ANNONS

Även Armin Gigovic kan få speltid mot J-Södra, efter att ha missat matcherna mot IFK Värnamo och AIK med ryggproblem.  

- Det är en spelare som tillbaka i full träning. Har inte gjort jättemånga träningar men vi hoppas att han är frisk. Är han tillgänglig så får vi se om han är med, säger HIF-tränaren Álvaro Santos.

Publicerad 2022-06-21 kl 09:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto