Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HIF:s klubbdirektör går hårt åt Blash Hosseini: "Gör bara allting som är bäst för honom själv"

Allsvenskan

Fotbollskanalen har avslöjat att flera spelare brutit med Blash Hosseini efter att ha känt sig felaktigt behandlade.
Nu går HIF:s klubbdirektör Joel Sandborg hårt åt agenten.
- Det är en person som vi inte öppnar dörrarna för på Olympia, säger han till Aftonbladet.

Foto: Bildbyrån

Joel Sandborg och Blash Hosseini.

Blash Hosseini har snabbt blivit en maktfaktor inom svensk fotboll och representerat spelare i flera övergångar, som bland annat Carl Starfelt till Celtic och Aiham Ousou till Slavia Prag. I går, onsdag, kunde Fotbollskanalen berätta att agenten inte längre är välkommen på en allsvensk arena - och dessutom riktar flera spelare kritik mot hans sätta att företräda dem.

Bland annat förre IFK Norrköping-backen Filip Dagerstål, som numera tillhör Lech Poznan i Polen.

- Det var när jag gick till Chimki. Det blev inte bra. Han (Blash) var inte riktigt öppen med allt och la inte alla korten på bordet. Han försökte rädda upp det med en efterhandskonstruktion så att det skulle se så snyggt ut som möjligt, men det var ganska kört då, sa Dagerstål till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Jag vill inte kommentera summor, men ja… det var en del pengar. Men oavsett hur mycket det är så var det ju en som jag jobbade med och som var min rådgivare och agent, då är det inte summorna som är den stora grejen utan mer att det blev som det blev. Sedan när jag fick höra om andra spelare också som jag har pratat med så verkar det ju vara något som han har satt i system.

Enligt Dagerstål var Hosseini på väg att tillskansa sig en summa pengar som spelaren ansåg sig ha rätt till. Fotbollskanalen har varit i kontakt med ytterligare spelare som berättar om liknande upplevelser, om brutna löften kopplade till olika former av utbetalningar.

Nyligen har dessutom två av agentens spelare, Mohanad Jeahze (Hammarby) och Anthony van den Hurk (Helsingborgs IF) varit i blåsväder då de vägrat spela med sina klubbar trots att de har kontrakt. I båda fallen pekas Hosseini av klubbarna ut som en del i konflikterna, erfar Fotbollskanalen.

ANNONS

I en intervju med Aftonbladet går Helsingborgs IF:s klubbdirektör Joel Sandborg hårt åt Hosseini. Han berättar bland annat att agenten inte är välkommen på Olympia.

- Men alla personer som vi inte tycker hör hemma på Olympia får reda på det. Det här är en person som vi inte öppnar dörrarna för på Olympia, det kan jag säga, säger Sandborg till tidningen, och menar att Blash Hosseini är en "väldigt oseriös person" som han vill hålla borta från klubben och dess spelare.

Sandborg utvecklar:

- Det är bara att läsa artikeln på Fotbollskanalen så förstår alla i branschen att det här är en person som har en egen agenda och vi tycker att man måste ha ett respektfullt sätt att jobba, vilket jag skulle säga att vi har med de absolut flesta i branschen - både klubbar, agenter och spelare. Ibland dyker det upp personer som tror att de kan göra precis vad de vill och behandla både klubbar och spelare precis hur de vill. Vi kan väl säga att han tillhör den kategorin som inte håller sig på rätt sida i fråga om att behålla relationer och långvariga relationer utan bara gör allting som är bäst för honom själv.

ANNONS

HIF:s klubbdirektör menar vidare att han är beredda att lyfta frågan inom SEF (Svensk Elitfotboll) för att bojkotta/stänga ute en agent som Hosseini.  

- Vi är beredda att lyfta den här frågan in i SEF-rummet, bland sportchefer och klubbdirektörer. När det är agenter som honom, där vi vet att det inte bara är vi som har den här åsikten om honom, så måste ju vi klubbar bestämma oss för att om det här är en person som vi inte ska göra affärer med eller jobba med så får vi gå ihop tillsammans och se till att vi inte gör det, säger han till Aftonbladet.

- Jag tycker att vi i svensk fotboll skulle kunna gå ihop, både för att hjälpa spelarna så de inte hamnar i dåligheter och för att vi klubbar ska kunna ha en bra verksamhet och jobba med dem som gör saker av rätt anledning. På så sätt borde vi också bestämma oss för när det är folk som vi anser inte gör det.

ANNONS

Läs hela Fotbollskanalens granskning om Blash Hosseini här.

Publicerad 2022-08-18 kl 18:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto