Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Holmén drömmer om SM-guld med Elfsborg: "Vet vad det betyder för klubben och staden"

Allsvenskan

BORÅS. Sebastian Holmén, 30, är tillbaka i Elfsborg efter drygt sex år utomlands.
Nu vill han spela i Boråsklubben karriären ut.
- Det är absolut tanken, säger Holmén till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Sebastian Holmén.

2016 såldes Sebastian Holmén till ryska Dynamo Moskva, och har sedan dess spelat i både nederländska Willem II och turkiska Caykur Rizespor. I våras löpte kontraktet med den sistnämnda klubben ut, och i veckan stod det klart att mittbacken återvänder till Elfsborg där han skrivit på ett långtidsavtal som sträcker sig över 2026. 

- Det känns jättebra. Det är glädje och lite lättnad också, men det känns jättebra, säger Holmén och fortsätter:

- I slutändan var det bara Elfsborg som gällde, men absolut så fanns det lite annat att välja på också. Men ingenting som lockade tillräckligt mycket, varken sportsligt för mig eller socialt för oss som familj.

ANNONS

Var det aktuellt att skriva på för en annan svensk klubb?
- Nej, det var utländska. I Sverige och Skandinavien var det Elfsborg. 

Nyligen presenterade Elfsborg också en annan hemvändare i Niklas Hult, 32, som ansluter från tyska Hannover. För Holmén var beslutet enkelt att komma hem till Borås igen. 

- Som jag sa, det var inget av de andra anbuden som jag hade som riktigt lockade. Elfsborg har alltid funnits i huvudet och jag har alltid velat komma hem ganska tidigt, så att man ändå känner att man har några säsonger. Från att jag kom hem från Turkiet så förstod jag ganska snabbt att det skulle mycket till för att jag inte skulle välja Elfsborg. Då skulle det ha varit något gigantiskt ekonomiskt bud eller något ställe där vår familj verkligen ville bo på. Det kändes ganska långsökt, så vi kände ganska snabbt att det var dags att flytta hem, säger Holmén.

ANNONS

Var det du eller Elfsborg och klubbchef Stefan Andreasson som tog steget för att hitta en lösning?
- Stefan har man väl alltid haft en dialog med. Han är ju min chef, men också en vän. Man har varit i klubben i många år, men sedan var det vi som tog steget nu och sa: “Nu hade vi gärna velat komma hem.” Sedan är det klart att man inte har tagit det för givet heller, för Elfsborg är en professionell klubb och det är inte bara att komma hem. Men det löste sig väldigt bra, så alla blev nöjda.

Är du hemma för gott nu?
- Ja, det är tanken. Det har man väl alltid sagt, att när man väl flyttar hem så flyttar man hem. Sedan är det fotboll, och man ska aldrig säga aldrig, men det är absolut tanken. 

IF Elfsborg ligger just nu på en sjundeplats i tabellen, och gästar i eftermiddagen Hammarby på Tele2 arena. 30-åringen säger att det långsiktiga målet är att bära klubben till dess sjunde SM-guld genom tiderna.

ANNONS

- Målet är väl att vinna. Det hoppas jag att alla här känner. Man är fotbollsspelare för att vinna matcher och vinner man matcher så vinner man till slut ligor. Och det är målet. Jag fick vara med 2012 och även fast att jag inte spelade så var jag en del av truppen och vet var det innebär, både för klubben och staden. Att få känna på det igen är såklart drömmen.

Hur mycket har du följt laget under din tid utomlands?
- Sedan jag flyttade så har jag följt dem så mycket som jag kan. Har man inte själv haft match så har jag sett matcherna. Under alla år har man ju känt många i klubben, så Elfsborg har jag följt och kommer alltid att följa, säger Sebastian Holmén. 

Publicerad 2022-07-17 kl 11:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto