POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hotet från storsponsorn dras tillbaka: "Inte läge att lämna svensk fotboll"

Foto: SCANPIX

Storsponsorn Folksam hotade med att lämna svensk fotboll om stämningen under matcher inte förändrades. Nya siffror gör att det hotet nu tas tillbaka.
- Det är inte rätt läge att dra från fotbollen när vi ser tendenser till att det börjar bli bättre, säger Lars-Inge Svensson, chef för Folksam idrott, till Sportbladet.

"Rapporter om lagbrott och våldsamheter på och kring våra fotbollsarenor har blivit vanliga. En fotograf blev attackerad av supportrar på Behrn Arena. Bengalbränningen vid storstadslagens matcher är nu ett inslag som alla måste räkna med och som gång på gång sinkar matcherna", skrev Jens Henriksson, vd och koncernchef, och Lars-Inge Svensson, chef för affär och idrott på Folksam, för ungefär ett år sedan i en debattartikel som publicerades i Aftonbladet.

Stämningen kring matcherna var anledningen till att det fanns en risk att Folksam, som har varit sponsor sedan 1950-talet och satsar över tio miljoner kronor per år, kunde hoppa av sina åtaganden inom svensk fotboll om ingenting gjordes för att förbättra situationen.

Nu skriver dock Sportbladet att siffror som svenska fotbollförbundet tagit fram på Folksams begäran visar att det går åt rätt håll. 2016 brann det färre bengaler och kastades färre knallskott jämfört med 2015.

- Vi ser ett bekymmer med att vi har en försäkringsrisk på arenorna, om det rent av skulle bli så att det börjar brinna där Vi jobbar skadeförebyggande tydligt på andra områden utanför fotbollen, men här har vi inte förrän förra året satt ned foten, säger Lars-Inge Svensson, chef för Folksam Idrott.

- Vi har avkrävt svenska fotbollförbundet de här siffrorna för om vi ska kunna göra en gedigen bedömning måste vi veta hur antalet ser ut och vilka referensvärden som finns bakåt i tiden.

Fotbollskanalen har tidigare skrivit om att Sef (svensk elitfotboll) är nyfikna på så kallad legal pyroteknik som skulle kunna öka säkerheten på arenor runt om i landet.

Publicerad 2017-03-17 kl 08:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå