Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hovland köper inte Johansens teori: "Kan man alltid säga…"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Häcken har levererat ojämna prestationer under 2024.
Tränare Paco Johansen har en teori om varför - som Even Hovland inte köper.
- Det kan man alltid säga, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Gais-Häcken.

Häcken har svängt rejält i sina prestationer under säsongen. Laget har tagit fina skalper mot Hammarby och IFK Göteborg, för att senare förlora med 3-0 borta mot Halmstad. 

Därefter stod Hisingsklubben för en vass insats när man hämtade ikapp till 2-2 mot Malmö FF - för att sedan åka på en rejäl käftsmäll via 0-3 mot Gais.

- Det här var totalt sett vår sämsta match i år. Ett bottennapp, säger tränare Paco Johansen om insatsen.

Han har samtidigt en teori som kan fungera som delförklaring till Häckens ojämna prestationer.

- Det kan ha att göra med att matcherna kommer tätt. Varje gång som vi har fått en full vecka har vi levererat bra matcher. Problemet har varit när det har varit kortare mellan matcherna. Det kan vara en grej, att vi behöver fler träningar för att prestera vårt bästa, säger Johansen.

Annons

- I dag saknade vi energi, som kan ha med mycket saker att göra. Kanske att målen kom olägligt. Men vi kan inte vara nöjda med prestationen.

Mittbacksgeneralen Even Hovland var allt annat än nöjd med lagets prestation mot Gais.

- Det var energilöst i dag. Vi var inte bra nog. Vi måste kolla på vad som var fel. Det är svårt att säga nu, men vi måste lösa det.

Han håller däremot inte med om Paco Johansens teori kring det täta matchandet.

- Det kan man alltid säga, men vi ska vara vana vid det och beredda på att det är två matcher i veckan. Så enkelt är det. När vi inte presterar måste vi titta på varför vi inte gör det och se om vi kan lösa det, säger Hovland och fortsätter:

- Det blir mycket matcher. Ska man ut i Europa som vi ska till sommaren så fortsätter det. Det måste vi lösa. Vi måste prestera bättre då.

Annons

Resultatet innebär att Gais befäster tredjeplatsen i tabellen, på 21 inspelade poäng. Häcken står i sin tur kvar på 17 poäng. Härnäst väntar Mjällby på bortaplan för Hisingsklubben.

Publicerad 2024-05-26 kl 09:15
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto