Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hysén om att lämna Kina: "Kan skämmas lite för mitt beteende"

Allsvenskan

Efter en skada och hårdare konkurrens blev Tobias Hysén sugen på att flytta hem från Kina.
I självbiografin ”Tobias Hysén - Jag är inte klar” berättar han om hur han hade svårt att lägga manken till på träningarna.
”Sanningen är att jag idag kan skämmas lite för mitt beteende under den perioden”, skriver han i boken.

Foto: Bildbyrån/Idrottsförlaget

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om att den tidigare IFK Göteborg-anfallaren Tobias Hysén tillsammans med författaren Joel Berglund författat en självbiografi. Titeln: ”Tobias Hysén - Jag är inte klar”.

- Framför allt är det ju Blåvittfansen som kommer vara intresserade men jag hoppas att det ska kunna finnas några djurgårdare som vill läsa om tiden där och att man kan gå in på det lite mer än vad man gör i intervjuer i normala fall. Det kommer att handla om mitt liv och vad framtiden har att utvisa, sa Hysén till Fotbollskanalen tidigare i år, om bokens innehåll.

På fredag släpps boken och Fotbollskanalen har tagit del av dess innehåll. I boken berättar Hysén bland annat om tiden innan han flyttade tillbaka till IFK Göteborg från Kina. Det som blev början på processen var en knäskada, vilket i sin tur ledde till att nytillträdde tränaren Sven-Göran Eriksson fick ekonomiska muskler att förstärka. När Hysén sedan var tillbaka från skada blev han i stället förpassad till bänken.

ANNONS

I boken går att läsa:

”Ibland går det snabbt. Efter fem veckor var jag tillbaka i matchspel. Plötsligt var jag inte förstavalet i Svennis startelva eftersom han spelade med bara en anfallare. Det kändes bittert att få sitta på bänken och när jag väl kom in hamna ute på kanten, där jag inte fick uträtta det jag ville – och var ditvärvad för göra, det vill säga mål.”

Hysén skriver vidare att han tämligen omgående tröttnade på läget och ville flytta hem. Han skriver också att motivationen tröt, vilket han i dag känner en viss skam över.

”Trots att laget gick bra och vi fortsatte att vinna började jag återigen tröttna på min situation. Hösten blev deppig jag började ganska snart gå i flyttankar. Sanningen är att jag idag kan skämmas lite för mitt beteende under den perioden. I matchspel gav jag alltid järnet och stod upp för mina lagkamrater. Men under träningar och i allt runt omkring hade jag tappat suget, och ganska ofta uppträdde jag bittert och frustrerat. Svennis hanterade det genom att låta mig vara ifred och jag lämnades åt mina tankar, som allt mer började riktas hemåt. Mot Göteborg och Blåvitt.”

ANNONS

Boken ges ut av Idrottsförlaget och släpps den 27 september. Tobias Hysén gästar även podcasten "Lundh", ett avsnitt som kommer ut under onsdagen.

Publicerad 2019-09-25 kl 10:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto