Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hyséns måltorka över – men suckar ändå

Tobias Hysén hann inte tänka innan han sköt - då blev det mål och äntligen har det lossnat för anfallsstjärnan.

GÖTEBORG. Lagkaptenen Tobias Hysén blev matchvinnare när IFK Göteborg bröt sin negativa trend genom att slå Syrianska med 1-0 på tisdagen. Hysén, som spelade i en offensiv vänstermittfältsroll, gav hemmalaget ledningen redan efter 13 minuter.
– ”Sella” skjuter och halkar så den studsar fram. Det var skönt att se att den gick in och att det inte var offside, beskriver Hysén sitt matchavgörande mål.

Efter målet fortsatte han att rada upp målchanser under matchen. Bland annat nickade han i stolpen vid en hörna och prickade den andra stolpen i ett returläge. Flera gånger ryckte hann sig loss på sin vänsterkant för att söka skott eller framspelning.

I den 80:e matchminuten ryckte sig Hysén fri från en högt stående Syrianska- backlinje och kom ensam med målvakten Lasse Staw. En ny chans för landslagsanfallaren att punktera matchen – men yttersidaträffen gick någon meter utanför stolpen. Efter missen såg Hysén rejält förbannad ut på sig själv.
– Jag bestämde mig tidigt för att runda honom, eftersom jag kom med så hög fart. Men precis när jag skulle bestämma vilket håll jag skulle gå åt såg jag att det kom en försvarare löpande från sidan. Då kunde jag inte runda målvakten och valde en yttersida i steget för att få honom på fel ben.
– Men jag träffade ju inte ens mål. Det är som det har varit hela året, säger Hysén.

Vid målet hade du inte lika mycket tid på dig att tänka…
– Det kanske är bättre att bara få den mitt framför fötterna och inte hinna tänka, säger han.

Publicerad 2012-08-01 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons