POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR GÖTEBORG-GAIS: "Vi är minst lika bra som Blåvitt"

Tobias Hysén ser gärna ett framgångsrikt Gais. Men "lillebror" Gais är inte lika vänskaplig och känner att man vuxit ikapp Blåvitt: "Spelare för spelare är vi minst lika bra".

GÖTEBORG

Preliminär startelva: Marcus Sandberg - Erik Lund, Ragnar Sigurdsson, Karl Svensson, Logi Valgardsson - Stefan Selakovic, Jakob Johansson, Sebastian Eriksson, Elmar Bjarnason, Tobias Sana - Tobias Hysén.

Skador/avstängningar: Adam Johansson (s), Mikael Dyrestam (osäker) Hjalmar Jonsson (osäker).

Han är formstarkast: Tobias Hysén. Jonas Olssons räddande ängel - Hyséns del i Blåvitts vändning kan omöjligen underskattas. När det behövdes som mest klev stjärnan fram och visade vägen i ett Göteborg som fortfarande sliter med offensiven.

Göteborg-citat:

- Förra året kom vi sjua och var bäst i stan, det ska inte behöva vara så. Bästa Göteborgslaget ska slåss i toppen, alla tre ska vara på övre halvan. Det gynnar oss, höjer oss, och är bra för Göteborgsfotbollen i stort och på längre sikt, säger Tobias Hysén till sportsday.se

- Där hade jag inte sagt så (om Hammarby och AIK), det gör man inte, fortsätter Hysén i en jämförelse av rivaliteten Gais-Blåvitt kontra hur det var när han spelade i Djurgården.

- Det finns en helt annan rivalitet där (bland stockholmsklubbarna). Nu finns det kanske fans här också som tycker jag är dum i huvudet för att jag vill det ska gå bra för Gais, men ska vi ta tillbaka titeln som fotbollens huvudstad, då ska vi ha tre lag i toppen.

- Så länge vi bara vinner våra matcher så... herregud, hellre att det går bra för Göteborgslagen än lagen utifrån.

- Jag har alltid respekt för Gais. Alltid jobbiga matcher mot dem, spelar ingen roll om vi legat i toppen och de i botten, de gör ofta sina bästa matcher mot oss, när de får lite tändning. Därför är det kul att se att de lyft fram det spelet även mot andra lag, det ska de ha en eloge för.

GAIS

Preliminär startelva: Dime Jankulovski - Richard Ekunde, Calum Angus, Fredrik Lundgren, Jimmy Tamandi - Eric Bassombeng, Johan Mårtensson, Reuben Ayarna, Mervan Celik - Wanderson, Razak Omotoyossi.

Skador/avstängningar: Richard Spong (s), Mohammed Abdulrahman (s), Alvaro Santos (osäker), Erik Berthagen (osäker).

Han är formstarkast: Dime Jankulovski. Räddade Gais undan en större torsk mot Elfsborg senast med ett par svettiga frilägesräddningar. Skapar lugn i Gais-försvaret med sin pondus och rutin.

Gais-citat:

- Okej, de kanske är en större klubb, men tittar du spelare för spelare är det ingen skillnad. Vi är minst lika bra, säger Jimmy Tamandi.

- De spelar med lite mindre press efter två segrar nu, men de får ha hur bra form och självförtroende de vill, vi ska ta dem ändå. Vi går självklart för tre poäng i den här matchen.

- Ett av våra mål inför den här säsongen är att komma före Göteborg i tabellen, så för min del får det gärna gå dåligt för dem. Och vi ligger ju högre upp i tabellen nu, eller hur?

- Rivaliteten finns där, att vinna en sådan här match betyder väldigt mycket för våra fans och det känner vi spelare av. Vi vill väldigt gärna vinna den här matchen för fansens skull.

- Det är väl djupledsspelet och Hysén vi får se upp med, men de har ju andra spelare som kan avgöra.

- Svårt att svara på vem som är viktigast för sitt lag av Wanderson och Hysén. Bägge är enormt viktiga, och man kan väl se det som både en styrka och ett svaghetstecken. Alla lag behöver spelare som producerar mål och assist, samtidigt så behöver man så klart fler spelare som kan avlasta med den biten.

Publicerad 2011-05-09 kl 15:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå