Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför "måstematchen" mot Sundsvall - Svensson förnekar kris i Blåvitt: "Fel ord att använda"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Två poäng av 18 möjliga.
Trots det sluter den blåvita publiken samman - och mot Sundsvall väntar ny publikfest.
- Vi känner stödet från hela staden, säger IFK Göteborgs Gustav Svensson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg är återigen inne i en tung resultatmässig trend. Efter två kryss och fyra förluster på de sex senaste matcherna väntar i eftermiddag ångestmatch hemma mot Gif Sundsvall - innan en månads landslagsuppehåll stundar. 

- Vi har haft marginalerna emot oss. Förutom i Borås senast så har det varit uddamålsförluster. Tappat ledningarna vi har haft där små detaljer, som vi har varit lite sämre på, har avgjort. Det är ju det som vi behöver jobba på, de små detaljerna, säger Gustav Svensson till Fotbollskanalen. 

Svensson menar att det spelmässigt inte har varit så stor skillnad mellan de senaste förlustmatcherna och de första tre matcherna som man lyckades vinna.

ANNONS

- Absolut inte. Som jag sa, vi är små detaljer ifrån att ta betydligt fler poäng.

Efter de tunga resultaten har Blåvitt fallit ner till en elfteplats i tabellen efter nio matcher spelade. Men någon krisstämpel vill Gustav Svensson inte sätta på det prekära läget. 

- Fel ord, tycker jag. Det är klart att vi hade velat vinna fler matcher. Vi är ett gäng tjuriga jävla vinnarskallar, så det är tufft att inte vinna matcher. Men det kommer fler matcher, vi är bara en tredjedel in. Bara vi får ordning på de här detaljerna. 

Ni har hamnat i sådana här trender flera år i rad - vad beror det på?
- Jag var ju bara här förra halvåret, men jag tycker att vi, lag- och spelmässigt, har suttit ihop jäkligt bra, även om vi inte har vunnit matcher. Det är inte så mycket mer än detaljer som vi behöver ändra på. Sedan, även fast man vinner matcher, så är det alltid grejer som man vill justera. Jag tror inte att det finns någon hundraprocentig match, säger 35-åringen och lägger till:

ANNONS

- Men det är små detaljer, vilka vi jobbar på. Också att se till att minimera de felaktiga grejerna som vi gör i de avgörande momenten. 

Vilka är detaljerna som behöver förbättras?
- Det är klart att det är saker som vi alltid vill förbättra, men det är saker som vi jobbar på internt och håller internt. Vi har ju många möten där vi går igenom både positiva och mindre positiva saker. Vi vill alltid förbättra oss själva. 

Även om de sportsliga prestationerna har lämnat mer att önska, har leveransen från läktarna varit desto bättre. Efter de fyra första hemmamatcherna har Blåvitt ett publiksnitt på 15 104 åskådare per match. Och redan i torsdags aviserade klubben via dess sociala kanaler att över 12 000 biljetter är sålda till dagens match mot fjortondeplacerade Gif Sundsvall. 

- Vi är otroligt tacksamma för det. Det är inte bara vi här som vill att den här skutan ska vända. Vi känner stödet från hela “fanbasen” och hela staden. Som jag sa, så jobbar vi stenhårt för att få marginalerna på vår sida. Jag hoppas att vi kan ge tillbaka tacksamhet för det stödet som vi får, säger Svensson. 

ANNONS

Vad hade det betytt att ta tre poäng och gå in med den känslan i uppehållet?
- Alla matcher är jäkligt viktiga, men sedan finns det matcher som är ännu viktigare. Framför allt nu på hemmaplan innan ett uppehåll. Det hade gett oss en boost inför uppehållet och inför en sejour där vi kan träna lite hårdare. Den är jätteviktig. Och som du sa, vi har fått ett otroligt stöd från fansen, så det är otroligt viktigt att vi visar att vi ger tillbaka till dem. 

IFK Göteborg-Gif Sundsvall har avspark klockan 15.

Publicerad 2022-05-28 kl 10:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto