POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Inför uppmärksammade årsmötet - nu publicerar AIK-ordföranden öppet brev

Foto: Bildbyrån

Det är rekordstort intresse för AIK:s kommande årsmöte nästa vecka.
Valberedningens förslag till styrelse har utmanats med ett alternativt förslag - och nu publicerar den nuvarande ordföranden Per Bystedt ett öppet brev på AIK:s hemsida inför årsmötet.

På måndag håller AIK Fotboll sitt årsmöte. Intresset för årsmötet väntas bli rekordstort, och så sent som tidigare i dag meddelade klubben att mötet flyttas till Solnahallen "då bedömningen att de 700 platser som finns i Solna Gymnasiums aula kan visa sig otillräckliga".

I början av förra veckan presenterade klubbens valberedning sitt förslag till styrelse för det kommande året, och röstas det igenom väljs ordföranden Per Bystedt om på ett år. Dessutom kliver i sådana fall Helena Roxtorp och Marianne Bogle in som ledamöter istället för Ulf Björnemark och Jesper Norberg, som lämnade sina poster under 2017. Faje Gani, Christian Snäcke (omval), Patrick Englund och Anders Appell (ett år kvar på sitt mandat) föreslås få fortsatt förtroende.

AIK-medlemmen Simon Strand utmanar dock valberedningens förslag. Strand, som arbetar med PR och tidigare varit involverad i olika kampanjer som AIK genomfört, har presenterat ett alternativt styrelseförslag med bland annat förslag på en ny ordförande i Eric Ljunggren.

Nu, en knapp vecka innan årsmötet, går AIK:s nuvarande ordförande Per Bystedt ut och skriver ett långt öppet brev som publiceras på AIK Fotbolls hemsida. Där ger Bystedt bland annat sin syn på dekar av den kritik som riktats mot honom och styrelsen under den senaste tiden.

"En konstant fråga man ställer sig när man sitter i styrelsen för AIK Fotboll är hur man ska hantera alla rykten och spekulationer som förekommer. Det blir fullkomligt ohanterligt om man börjar kommentera dessa, för det finns ingen ände på en sådan diskussion. Dock har jag beslutat mig för att göra ett undantag. Därför vill jag förtydliga att det här inte är en officiell styrelsepromemoria utan min personliga reflektion över sakernas och mitt eget tillstånd i AIK Fotboll", skriver Bystedt i inledningen av det långa öppna brevet.

Bystedt skriver i brevet bland annat om sin syn på den uppskjutna oberoende utredningen som tillsattes till följd av de hot och trakaserier som förtroendevalda och anställda vittnat om, om kommunikationen från styrelsen och hur den har mottagits och ”tystnadskulturen” som han menar finns i AIK.

Hela det öppna brevet finns att läsa här.

Publicerad 2018-03-07 kl 21:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå