Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ingelsten berättar om när han bröt med Cabrera: Två stolar gick inte

10å

När Patrik Ingelsten förstod att hans agent Oliver Cabrera satt på dubbla stolar, det vill säga arbetade åt både Kalmar FF och honom själv, skrev han ett brev till förbundet där han upphävde avtalet. TV4 Sport träffade Ingelsten som berättade om turerna.

- Det var ju agenten i fråga (Oliver Cabrera) som jag skrev ett kontrakt med. Sedan fick jag reda på att han även samarbetade med den klubben (Kalmar FF) jag spelade för då. När jag väl fick reda på det kände jag direkt att jag var tvungen att avsluta med honom. Att ha en agent som satt på två stolar gick inte.

Varför är det ett problem?
- Dels när det gäller det ekonomiska. Att han ska fixa pengar till klubben och till mig. Då vill man hellre ha en agent som bara hjälper mig. Sedan har jag förstått att det inte är helt enligt reglerna att jobba så, att sitta på två stolar.

ANNONS

När skickade du brevet för att avsluta samarbetet?
- Det måste ha varit någon gång i slutet av 2008.

Vad fick du för respons från fotbollförbundet?
- Det var min dåvarande (nya) agent som skötte det, så det får du fråga honom om. Jag har ingen uppfattning alls om vad han fick för respons. Jag fick tillbaka mitt kontraktet och såg att det var avslutat. Då var jag nöjd.

- Vi hade skickat det till den förre agenten (Cabrera) och han hade signerat det. Sedan skrev jag under.

Har du någon uppfattning om det här var vanligt bland andra spelare?
- Jag vet att det har förekommit. Men sedan vill jag inte gå in på någon specifik klubb. Går man tillbaka till 90-talet tror jag att det var vanligt. Men jag tror att det är renare spel i dag. Men trots allt händer det nog någon gång då och då fortfarande.

Hur vanligt är det här i Sverige, gentemot övriga fotbolls-Europa?
- Jag tror inte att det är lika vanligt i Sverige. Man har lite mer koll på det, man är lite striktare och försöker hålla sig till reglerna så mycket som möjligt.

ANNONS

Hur pass mycket hjälpte det att du bytte agent?
- Svårt att säga om det gjorde något ekonomiskt, men jag tror ju att det var positivt. Från början visste jag inte om att det var så att han (Cabrera) samarbetade med klubben jag spelade i. Det fick jag reda på först senare. När klubben som jag trivdes väldigt bra i sade att ”men han jobbar ju med oss”.

Agenten var aldrig på dig och sade att ni inte skulle samarbeta?
- Nej, aldrig.

Publicerad 2010-10-10 kl 20:02

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto