Irandust målskytt - men Häcken tappade poäng i Falkenberg

Premiär för såväl Falkenbergs FF som BK Häcken under måndagen.
Då knep hallänningarna en poäng mot Andreas Alms mannar.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

Förra årets tabellsexa BK Häcken gästade under måndagen fjolårets trettondeplacerade Falkenbergs FF när allsvensk premiär väntade för de båda lagen. Och det var hemmalaget Falkenberg som spräckte nollan efter 24 minuters spel.

Efter en hörna hamnade bollen framför Christoffer Carlssons fötter, vars avslut skarvades i mål av lagkapten Tobias Karlsson från nära håll.

Häcken svarade fem minuter senare. Efter en något tilltrasslad situation klippte Daleho Irandust på från nära håll och det var därmed kvitterat.

1-1 i paus, vilket också blev slutresultatet då den andra halvleken inte bjöd på fler mål.

I nästa omgång tar Häcken emot Malmö FF hemma på Bravida Arena, medan Falkenberg reser till Strandvallen för att möta Mjällby.

Falkenbergs FF: Brattberg - van Looy, Johansson, Karlsson - Söderström, Mathisen, Björkegren, Ericsson - Carlsson, Kizito, Chibuike.

BK Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Toivio, Lindgren, Andersson - Friberg, Tuominen, Berggren - Irandust, Nilsson, Yasin.