Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ishizaki: "Med det här laget hela året hade vi utmanat MFF rejält"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Ishizaki efter matchen mot Blåvitt i spelaren.

SOLNA. Stefan Ishizaki har spelat sin sista hemmamatch för AIK.
Efter segern mot IFK Göteborg blev det känslosamt för mittfältaren.
- Tråkigt att det här var sista gången, säger han.

Mellan 1999 och 2004 tillhörde han AIK och 2015 återvände han till den svartgula klubben. Men nu har Stefan Ishizaki snart gjort sitt i "Gnaget". Han lämnar klubben när kontraktet löper ut efter säsongen och under måndagen spelade han sista hemmamatch i AIK-tröjan, när laget besegrade IFK Göteborg med 2-1 på Friends Arena.

- Det är blandade känslor, det känns lite vemodigt. Det är tråkigt att det här var sista gången jag spelade hemma med AIK. Samtidigt var det kul att få avsluta med att slå Blåvitt, säger Ishizaki.

Efter slutsignalen gick 35-åringen runt planen och tackade supportrarna på plats, som hyllade veteranen. 

- Det var jättebra. Det var kul. Jag fick gå runt och tacka, jag fick mycket applåder och beröm.

- Efteråt blev det känslosamt. Det var allt från att tacka publik till att krama lagkompisar och folk inom klubben. Det var väldigt känslosamt.

Det starkaste minnet som Ishizaki plockar fram från sin tid i AIK är, överraskande nog, en derbyförlust.

- För någon dag sedan satt jag tänkte på vilka mina bästa minnen med AIK är. Då går man oftast till de positiva från de när man avgjort en match eller känslan efter en derbyvinst, men jag vill ta fram en derbyförlust. Jag tror det var 2002 och vi förlorade med 3-0 mot Djurgården på Råsunda. Efteråt gick vi fram för att tacka publiken och jag tänkte: "Nu kommer de skrika och bua". Istället gav de bara kärlek. Trots en 3-0-torsk i derbyt så skrek de: "Kom igen, vi tar nästa match! Kom igen gubbar!". Det är något som etsat sig fast i minnet och som jag tänkt på sista dagarna. I både med och motgång har det varit riktigt bra tider för mig här. Det är det jag kommer ta med mig.

Ishizaki plockar också ut en person som betytt väldigt mycket för honom under hans tid i AIK. Nebojsa Novakovic, tidigare lagkamrat till mittfältaren och tidigare assisterande tränare i klubben.

- Otroligt roligt att han var här i dag, det var kul att få ge honom en kram innan matchen. Han betydde otroligt mycket för mig. Jag kom till AIK som 16-åring och det är inte bara tränaren som utbildar en. Man lär sig genom att titta på olika spelare. "Nebo" var en jag direkt kollade på. Det han gjorde med boll, utan boll, hans rörelsemönster, hans teknik, hans dedikation på träningar och för att hela tiden bli bättre...  Det är något som verkligen fastnade hos mig. Han var en helt otrolig spelare, han är en helt otrolig människa och på senare tid en helt otrolig tränare också. Han har betytt otroligt mycket för mig.

Vad har AIK betytt för dig?
- Otroligt mycket. När jag bestämde mig för att jag skulle lämna Rågsved så träffade jag väl egentligen alla klubbar i Stockholm. Det slutade med att Stuart Baxter (AIK:s dåvarande tränare), som ledde allsvenskan med AIK kom för att titta på en division 4-match som jag spelade. Det fällde ett stort avgörande för mig. Han hade också en plan för mig. Många klubbar sa: "Du kommer träna lite med A-laget och spela lite med juniorlaget". Han satte sig ner och gick igenom en plan: "Så här kommer det bli, du kommer få ett läroår första året och sen under det andra året räknar jag med att du kan spela i allsvenskan". Det var raka rör. Det har betytt otroligt mycket för mig, att han och AIK trodde på mig.

Vad lämnar du för AIK nu? Var står AIK?
- Vi står väldigt bra till. Jag tror att om vi hade haft det spelarmaterial som finns i truppen hela året så hade vi utmanat Malmö rejält. Men trots allt, hur det än var, så har vi haft vissa plumpar hemma. Hade vi bara kunnat stryka bort en match som mot Kalmar och några oavgjorda matcher som vi borde vunnit så hade vi varit där och känt på Malmö.

Någon speciell lagkamrat du kommer sakna extra mycket?
- Många. Men min rumskamrat Henok Goitom. Vi kommer från ganska lika bakgrunder, vi har en ganska lik fotbollsfilosofi. Det är verkligen en person jag kommer ha som vän för resten av livet.

Är ni en tränarduo i framtiden?
- Jag har sagt åt honom: "Du får fan jobba nu, för om om tio-tolv år är jag redo att vara din assisterande". Så det är inte omöjligt. Men att vara tränare just nu känner jag inte för.

Om sin framtid har Ishizaki inget besked att ge i dagsläget, mer än att han oavsett vad som händer flyttar till Borås efter säsongen. Mittfältaren uppgavs nyligen vara klar för Elfsborg.

- Det blir flytt till Borås, säger 35-åringen.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-10-30 kl 23:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons