Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Jansson ger besked om Ludwigson, Sandberg - och Berisha: "Ska väldigt mycket till"

Allsvenskan

Ingen fortsättning för Gustav Ludwigson – troligen inte heller för Simon Sandberg.
Däremot håller man hårt i Veton Berisha.
Det beskedet ger sportchef Jesper Jansson efter de senaste dagarnas uppgifter.
- Det ska väldigt, väldigt mycket till om vi ens ska värdera det, säger Jansson om intresset kring Berisha, till Fotbollskanalen.

2:27
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ses en tidigare intervju med Gustav Ludwigson.

Hammarby har redan tappat Darijan Bojanic och Mohanad Jeahze inför den kommande säsongen. Därtill har såväl Aftonbladet som Fotbollskanalen rapporterat om att Gustav Ludwigson är på väg att säljas till sydkoreanska Ulsan Hyundai.

Utöver det sitter Simon Sandberg på ett utgående avtal – och dessutom nåddes såväl norska Nettavisen som Fotbollskanalen igår kring uppgifter om att Molde vill köpa anfallsstjärnan Veton Berisha. Nettavisen skrev också att Hammarby är villigt att sälja.

Under onsdagen ger sportchef Jesper Jansson mer eller mindre tydliga besked kring trion Ludwigson, Berisha och Sandberg, när Fotbollskanalen når honom.

Annons

Vad gäller Ludwigson talar allt för att han lämnar Bajen. Enligt Fotbollskanalens uppgifter ligger övergångssumman på sex miljoner kronor.

- Det var vissa förutsättningar för att vi skulle lyckas förlänga med Gustav förra året och hans rådgivare är väl i färd med att utnyttja de förutsättningarna. Där har vi inte så mycket att säga till om, säger Jansson.

Tror du att Gustav blir kvar?
- Nej, det tror jag inte.

Kan du säga något om förhandlingsläget?
- Nej, som jag sa så vet vi förutsättningarna, sedan är det upp till Gustav att bestämma sig. Han har ett längre avtal här och han har ett bra avtal. Det var vissa förutsättningar som vi var tvungna att infria. Det är i slutändan Gustavs val.

Gällande anfallsstjärnan Berisha, som Bajen enligt Aftonbladet betalade 16 miljoner kronor för, säger Jansson att han kommer hålla hårt i 28-åringen.

Annons

Vad kan du säga?
- Inte mer än att vi har ett längre avtal och det ska väldigt, väldigt mycket till om vi ens ska värdera det. Det är mest spekulationer och där sitter vi på ett längre avtal och alla förutsättningar. Vi tror väldigt mycket på Veton och har investerat stort i honom. Det är norska spekulationer.

Då låter det inte som att ni har mottagit något konkret bud?
- I varje fall inte… nej, inte i närheten av att vi ens skulle öppna upp och värdera det.

Kring Simon Sandberg så är kontraktsförhandlingen lagd på is.

- Han har ett utgående kontrakt, säger Jansson.

Diskuterar ni en förlängning?
- Nej inte för tillfället.

Det låter inte som att han blir kvar.
- Nej det får vi se. Vi diskuterade en förlängning tidigare men har inte riktigt lyckats komma överens. Nu har det legat på sidan.

Hur ligger ni till annars med truppbygget känner du?

Annons
- I förhållande till Darijan (Bojanic) och Mohanad (Jeahze) så var vi medvetna om det redan i somras. Sedan har vi en väldigt stabil grund. Vi gjorde en hel del värvningar i somras som var med tanke på 2023, plus att vi har en uppsjö av yngre killar från HTFF som vi investerat i som vi tror oerhört mycket på. Unga landslagsmän. Det känns tryggt. Sedan är det tre månader kvar och transferfönstret har inte öppnat ännu. Vi vet att det är rörelse när vi har intressanta spelare, därför har vi suttit ganska lugnt också, med vetskapen om en bra stomme och hur marknaden och dess intressenter brukar agera så har vi varit fullt medvetna om det.
Publicerad 2022-12-28 kl 10:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto